Voldsom interesse for brun sovs

Coronapandemien har fået flere mennesker til at lave mad selv. Og det har blandt andet medført en voldsom stigende interesse for brun xovs, viser en opgørelse fra Karolines Køkken. Foto: Colourbox
Ændrede vaner i blandt andet køkkenet under coronapandemien har givet ikke så lidt af et comeback til brun sovs.
Det viser en opgørelse over søgning på opskrifter fra Karolines Køkken, oplyser Arla. Her er søgningen på brun sovs steget med massive 1.474 procent, og i det hele taget har søgnigen på sovseopskrifter været for opadgående. Også flæskestegssovs og bechamelsovs har oplevet stigende popularitet på sitet.
- Det er nogle store procentstigninger, der nok også afspejler, at folk har været nysgerrige og brugt mere tid på at søge efter inspiration. Men ikke desto mindre ser det ud til, at vi er blevet ekstra glade for sovs og steg. Det hænger formentligt sammen med, at danskerne ikke har kunnet komme på restaurant – og at mange har været afskåret fra at se den ældre generation, hvor steg og sovs traditionelt set oftere har en plads på menuen, siger leder af Karolines Køkken, Tove Færch.
Besøg på culottesteg og wienerschnitzel er steget med næsten 700 procent i perioden. Det er dog ikke kun sovs og kød, der har været på menuen i de danske hjem. På top ti over opskrifter med de største besøgsstigninger på Arla.dk under corona er også hokkaidosuppe, laksetærte, falafler og fiskefrikadeller.

24 procent af danskerne svarer, at corona-pandemien har fået dem til at lave mere mad, de aldrig har prøvet før, fx nye opskrifter eller nye ingredienser.