Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet i Himmerland

Kimbrerskuet – landsdelens største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

Aldrig har så mange dyr været tilmeldt dyrskuet, der arrangeres af nf plus og Agri Nord i samarbejde med Messecenter Vesthimmerland.

Med godt tre uger til at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, har arrangørerne netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet – og formand Hans Ulrik Lund kan sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange forskellige dyr som i år – hele 677 forskellige dyr besøger Kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste for at finde plads til alle.

- I forhold til 2018 er fremgangen på mere end 200 dyr, hvor især malkekvæget med 113 dyr tilmeldt tegner sig for en stor del af stigningen. Sidste år havde vi 37 malkekvæg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvæg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

Mere show og underholdning

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue.

- På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet udvælges, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland, som håber med disse indslag at kunne skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

Høstfest

Fredag aften holdes den traditionelle Høstfest, hvor der plejer at samles 800-900 gæster til et par hyggelige timer.

- Også her gearer vi op på underholdningen. Vi får besøg af Morten Nielsen fra Skivum, der var med i »Landmand søger Kærlighed« for et par år siden. Morten kommer og fortæller om sine oplevelser med gå fra at være helt ukendt til pludselig at blive genkendt på gader og stræder. Vi skal selvfølgelig også høre lidt om, hvordan det er gået med kærligheden efterfølgende, fortæller Brian Otte.

teba

Læs også