Mere mælk i alkohol end sukker: - Vi skal se på roen, som den er i dag, og ikke, som den var for 30 år siden
Når al sukker bliver omdannet til ethanol i ensilagestakken, kan roer holde samme mælkeydelse som majs.

Mogens Larsen er ikke nervøs for, at alkoholindtaget får negative konsekvenser for køerne på den lange bane. Fotos: Christian Carus
Hvordan får man mest ud af roer i foderrationen i en malkebesætning?
Det blev de fremmødte på Roens Dag i sidste uge klogere på.
Roens Dag er en udløber af GUDP-projektet Unbeetable, der har til formål at undersøge roens plads i fremtidens bæredygtige mælkeproduktion.
- Vi skal se på roen, som den er i dag, og ikke, som den var for 30 år siden, lød det, da Lars Andersen fra KWS indledte roedagen på Elmegaard ved Frederiks mellem Karup og Viborg.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her