bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Kvægfolk fik et pust fra Down Under

Sagro gav kvægavlere friskt blik på verdenssituationen på et onlinemøde onsdag.

Robotter løser mangel på arbejdskraft i landbruget

Lidet kendt leverandør til landbruget i Vinderup er vokset seks år i træk og er på vej mod den fjerde pris i træk for vækst

Fra padleblander til vertikalblander

Ønsket var en solid et-akslet fuldfoderblander med to snegle - løsningen blev en Trioliet 2800 ZKX.

Succes med rug til afgræsning

I mandags blev en flok økologer klogere på blandt andet rug til afgræsning. En afgrøde med en aktuel fordøjelighed på 93 procent og et proteinindhold på 33 procent, som flere af deltagerne allerede havde skiftet bekendtskab med på deres egne bedrifter.

Arla sænker mælkeprisen med 5,6 øre pr. kg

Arlas acontopriser for konventionel og økologisk mælk falder med 5,6 øre pr. kg fra 1. juli.

Kvægundtagelsen bliver forlænget i fire år

EU-Kommissionen har nu efterkommet Danmarks ønske om endnu en fornyelse af den danske kvægundtagelse.

Race vinder frem i græsbaseret mælkeproduktion

I lande med græsbaseret mælkeproduktion, blandt andet UK, bliver racen Britisk Friesian mere og mere populær. Blandt andet på grund af racens frugtbarhed, sundhed, lemmer, holdbarhed og lidt mindre køer.

Kniv skarpe og top motiverede medarbejdere efter nyt malkeanlæg

Bathau Holstein havde store forventninger til det nye AlfiMilk-malkeanlæg, men at det også skulle give langt mere motiverede og selvstændige medarbejdere, er en uvurderlig gevinst, som er fulgt med.

Større overblik, præcision og ro med nyt måleudstyr

Det nye AfiMilk måleudstyr fra Grotrian A/S har givet et langt større overblik over Bathau Holsteins knap 400 køer. Ejendommen ved Tjele har fået mere ro og overskud, for det nye system overvåger døgnet rundt køerne, og fortæller hvis der er noget på færde.

Kameraer giver overblik og tryghed

Hos Stieneke og Boudewijn Ijdema giver ni kameraer endnu bedre muligheder for at optimere produktionen, mens det også giver tryghed at kunne overvåge alle områder på en gård med mange indgange.