bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Nu skal årets kvæg-elev findes

Prisen »Årets elev« skal findes i næste måned når der er Kvægkongres i Herning. Prisen uddeles for første gang for at påskønne elevernes betydning for erhvervet.

Mindre grovfoder giver mindre metan

Fodringsforsøg ved AU Foulum har vist, at køers metanudskillelse falder markant, når grovfoderandelen i foderrationen begrænses væsentligt. Metoden udfordrer dog både koens sundhed og landmandens økonomi.

Desinfektions-specialist skifter navn

Efter en række fusioner har Hypred skiftet navn til Kersia, mens man også har udvidet produktprogrammet.

Dialog, der fører til bæredygtighed

Seges, Sagro og flere landmænd har sammen udviklet et dialogværktøj som skal gøre bæredygtighed konkret og gøre det til landmandens egen.

Vejen mod cirkulær og transparent mælkeproduktion

Torben Pedersen fra Mosevang vil være klimaneutral i 2024. For at lægge positivt pres på sig selv har han indgået et samarbejde med DTU og Seges, som skal inspirere ham til at blive mere bæredygtig igennem cirkulær økonomi og skabe total transparens i mælkeproduktionen for forbrugerne.

Mælkeaftale: LDM kritiserer Arla

Arla har endnu ikke givet mælkeleverandørerne en oversigt over mulige tillæg til basisprisen, påpeger Landsforeningen ods af Danske Mælkeproducenter.

Udvider fra 240 til 370 køer og installerer seks malkerobotter

På Stakkehavegaard ved Vojens har man skiftet de ti år gamle malkerobotter ud med seks nye fra Gea. Efter et bedriftsbesøg i Tyskland var Anne-Dorthe og Andreas Døssing ikke i tvivl om, at det skulle være dem.

Nem og hurtig håndtering af mavesundhed hos kalve

Forebyggende behandling af væske og elektrolytbalancer skal gerne startes, mens kalvene stadig har sutte- og ædelyst.

Gummigulv med småsten gør en forskel

Der er skåret ind til benet uden at gå på kompromis med dyrevelfærden i det nye malkecenter ved Ulrik Lassen ved Silkeborg. Mest af alt fordi det egentlig ikke var planen, at det skulle med i 2019-budgettet.

Plads og åbenhed har givet mere ro

Det er svært at sætte kroner og øre på, hvad det helt konkret har givet Ulrik Lassen, Silkeborg, at bygge en kostald med mere plads end reglerne foreskriver. Men for ham var det et must, fordi han er overbevist om, at køerne kvitterer for den ekstra plads.

Væske kan redde diarré-ramt kalv

Mens virus eller bakterier forårsager diarré hos kalven, er det sjældent dem, men væskemangel, der slår den ihjel.

Teknisk fejl sendte kalvedødeligheden i vejret

Ligegyldigt hvor grundigt Anette Skjølstrup Larsen skrubbede og skurede, eksploderede kimtallet i mælketaxaen. Nu er problemet endelig løst.

Valgte Geamalkerobotsystem for dyrenes skyld

Selvfølgelig spiller pris og effektivitet ind, når man køber malkerobotter for at optimere og udvide produktionen. Men også andre aspekter har betydning.

Højere fedtprocent med ny øko-blanding

En foderblanding med roepiller har øget fedtprocenten i mælken samtidig med, at celletallet er faldet ved de 130 økologiske køer på Østerholt ved Hjallerup i Nordjylland.