bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Kreaturnoteringer i kraftigt fald

Danish Crowns notering på kreaturer sænkes op til 80 øre pr. kg.

- Så himmelråbende, at man ikke engang kan finde artige ord

Klimarådets anbefalinger om afgifter på kød, ost og mælk er så massive, at forbrugerne vil falde fra, lyder det i en skrivelse fra LDM.

DC opfordrer landmænd til at lade de fede køer blive i stalden

Restauranter er lukket ned og efterspørger derfor ikke lækre stykker oksekød. Derfor opfordrer Danish Crown til, man lader de store køer gå i stalden, for at undgå en overproduktion i forhold til den lavere efterspørgsel.

- Worst-case-scenariet er ikke særligt sjovt

Mælkeproducent Claus Fenger fra Odder håber på, at hans unge ansatte er for sunde til at blive syge af Covid-19.

- Vi skal leve et normalt liv, men tage vores forholdsregler

Et af emnerne på gårsdagens tavlemøde på bedriften ved kvægformand Christian Lund var coronavirus. Han opfordrede sine medarbejdere til at leve et normalt liv, gøre hvad der skal til for, at de kan passe deres arbejde, tage deres forholdsregler og følge regeringens retningslinjer.

Lette veje til bedre smittebeskyttelse

- Det skal være nemt, for så bliver det gjort, lyder det fra bygningskonsulent Robert Pedersen, BK Nord, der på Kvægkongressen gav en række bud på, hvordan man kan forbedre smittebeskyttelsen på bedriften.

Agro Nord med pil opad

Mens det endelige aftal besøgende endnu ikke er talt op, glæder kvægfagmessen sig over, at det tyder på mellem 4.000-5.000 besøgende, måske endda med pil opad.

Hvis den halte ko selv kan vælge underlag

En gruppe køer har gjort Aarhus Universitet klogere på, hvilke underlag køerne foretrækker i sygeboksen, efter et forsøg, hvor de selv kunne vælge mellem gummimåtte og sand.

Danmarks bedste kvieklippere er kåret

I går blev landets to første Danmarksmestre i kvie-klipning fundet på kvægfagmessen Agro Nord i Himmerland. I henholdsvis begynder- og ekspertklassen blev Lise Nørgaard fra Faarup og Rasmus Bülow fra Ringsted vindere.

Effekten af at bruge en sygeboks

Et forsøg har undersøgt effekten af at lukke halte køer i en sygeboks. 60 procent opnåede en forbedring, mens kun 27 procent af de halte køer, som ikke kom i en sygeboks, opnåede en forbedring.