Nyt koncept: Kvier kan blive til rødt oksekød
Et nyt Danish Crown-koncept skal på sigt splitte kvier og tyre op ude på bedrifterne, så tyrene går til konceptet Dansk Kalv og kvierne til det nye koncept Premium Kvier. Det skal ikke alene give en volumen og et flow af dyr til slagterierne, men også en afsætningsmulighed for den enkelte mælkeproducent.
Fra årsskiftet har Landbrug & Fødevarer Kvæg og Dansk Jersey besluttet, at der ikke længere må aflives kalve. Det har sammen med en øget efterspørgsel på rødt kød fra forbrugerne og Foodservice fået Danish Crown til at udvikle et nyt koncept, som på sigt gerne vil rette tyrekalve mod konceptet Dansk Kalv og kviekalve mod det nye koncept Premium Kvier.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.
Prøv 30 dage for 30 kr
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her