Anton Hammershøj: - At gå fra malkerobotter til malkestald var den rigtige løsning for os

Gamle og nedslidte robotter blev for to år siden skiftet ud med en ny malkestald ved familien Hammershøj nær Hobro. Nu oplever familien en større frihed, bedre økonomi og vigtigst af alt, har de fremtidssikret deres bedrift, så næste generation er klar til at overtage det hele den 1. januar.

- Hvis man ser på antal køer som vi flytter enten fra malkestald til robotter eller den anden vej, så har vi flere køer, som er gået fra malkerobotter til malkestald end omvendt, siger Michael Kjeldahl Jensen fra SAC Center Nord. - Vi kan mærke, at køerne fungerer bedre og leveringsprocenten er højere. Vi er jo steget 1.500 kg EKM pr. ko på bare to år, siger Anton Hammershøj, som sammen med Andreas Vestergaard (t.h.) er gået fra malkerobotter til malkestald.

Planen var klar. Tre malkerobotter skulle slides ned, erstattes med tre nye, som igen skulle slides ned og kører indtil den dag, Anton Hammershøj ikke ville mere, så han selv kunne slukke og lukke efter sig på bedriften Kærgaard, som han overtog i 1990 sammen med sin hustru Jette.

Men en landmands-svigersøn på 30 år og uoverskuelige udfordringer med malkerobotterne gjorde, at der i dag er bygget et malkecenter med en 2x12 SAC-malkestald.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også