Mere og bedre råmælk til diskussion
Der ligger stadig meget arbejde i at finde frem til, hvorfor nogle besætninger i længere perioder høster meget lidt råmælk, eller hvis råmælken har en vedvarende dårlig kvalitet – én af årsagerne er, at der mangler information om råmælken.

Niels Bastian Kristensen pointerer, at der er stor forskel i råmælksydelse mellem besætninger, men der er ikke fundet forsøgsbehandlinger, som flytter råmælksydelsen. Mulige stressfaktorer som managementrutiner, belægningsgrad, brug af kælvningsboks, larm eller en eventuel infektion hos koen kan måske spille ind. Arkivfoto
Råmælk er livsvigtig for kalven, da den fødes uden antistoffer – og derfor giver det også mening, at man har fokus på at få så meget af så god kvalitet som muligt, så kalven kan opnå en høj grad af immunisering. Det fastslog Niels Bastian Kristensen, chefkonsulent, Seges Innovation, på Kvægkongressen i februar måned, hvor han i et indlæg satte fokus på mere og bedre råmælk.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her