bannerPos

Økolog om nyt kvælstofkrav: - Det kommer til at koste rigtig mange penge

Økologisk planteavler Klaus Aage Bengtson mener ikke, at regeringens nye kvælstofkrav er helt gennemtænkte. Foto: Christian Carus

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
12-06-2020 07:14
Den nordjyske økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson har regnet sig frem til, at nyt kvælstofkrav kommer til at koste ham et udbyttetab på 750.000 kroner om året.

- Det er selvfølgelig et slag på tasken, med det kommer til at koste rigtig mange penge. 750.000 kroner om året er jeg kommet frem til, at det vil koste mig.

Sådan lyder det fra Klaus Aage Bengtson, økologisk planteavler med 1.100 hektar ved Hals i Nordjylland, der er stærkt utilfreds med, at økologerne også er omfattet af regeringens nye kvælstofkrav til landbruget.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next