bannerPos

Ja, Bæredygtigt Landbrug provokerer – fagligt korrekt

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

AF: FLEMMING FUGLEDE JØRGENSEN

10-03-2019 08:00
Spøgelsesbilist. Den betegnelse har været brugt i debatten den seneste tid. Først fra en deltager på generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug om miljø- og fødevareministeren. Og siden returnerede ministeren betegnelsen, som nævnt i Effektivt Landbrug 5. marts.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har ret. Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug er en spøgelsesbilist – i den forstand, at vi ikke er lemminger, der blot følger strømmen i en tilfældig feel-good-stemning. Kun døde fisk svømmer med strømmen.

Bæredygtigt Landbrug gik imod strømmen, da resten af landbruget bøjede hovedet og sagde til os: »Hvis I tror, at I nogen sinde får kvælstoflovgivningen lavet om, er I godt dumme«.

Vi satte os i maskinrummet og frembragte den viden, der skulle til, for at de danske afgrøder ikke længere skulle stemples på verdensmarkedet som uønskede, fordi de manglede protein.

Det betyder i dag, at vi skal importere mindre soja fra Sydamerika. Det betyder, at vores grise trives på det danske korns protein. Og det betyder langt bedre bagekvalitet for dansk brødkorn. Det betyder afgrøder, der er sunde og stærke til glæde for næringsopsamling, CO2-lagring og for kvalitetsproduktion.

Respekt

Bæredygtigt Landbrug går også i dag mod strømmen, fordi vi ønsker fagligheden genindført i reguleringen af erhvervet. Vores mål er, at erhvervet reguleres fagligt og juridisk korrekt. Det går vi ikke på kompromis med – ligegyldigt hvor mange gange andre tror, de kan undlade at køre på faglighedens smalle vej.

Derfor siger vi højt, at vi ikke vil reguleres på et beregnet grundlag, der er 50.000 tons for højt. Derfor siger vi højt, når etablering af minivådområder besværliggøres af langsommelig myndighedsbetjening.

Derfor siger vi højt, når en ufaglig fosforregulering rulles ud over landet. Og derfor siger vi højt, når røde politikere siger, at vi skal nå et mål for udledning af nitrat på 42.000 tons, når det retteligt er på 44.700 tons.

Det bliver vi ved med – også selvom det er faglighed, ministeren ikke vil høre. Men vi kvitterer også med respekt, når ministeren i svar til folketingsmedlemmer anvender den nyeste faglige viden.

Vi kvitterer med respekt, når ministeren har nedsat en lang række forskergrupper til at evaluere de hidtidige beregningsmetoder. Vi arbejder aktivt, fagligt og positivt med i de mange faglige udvalg.

Ministeren bør vide, at det grønne image, der kan vinde valget, er det, der er baseret på faglighed og ikke på grøn påklistret opportunisme.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Tast-selv systemet er en farce

Helt til grin, siger planteavlsrådgiver Mogens Munk fra LandboSyd om it-systemet tast-selv-service, der igen giver anledning til problemer.

- Det går vældig bra

Maskinforretningen Stenderup har succes i Norge, hvor afregningsprisen for mælk er 6 kroner pr. liter.

Vær klar til at konvertere

Når renterne bevæger sig op og ned inden for kort tid, er muligheden for gevinst størst, hvis man på forhånd har lagt en strategi for, hvad man vil gøre, lyder det fra virksomhedskonsulent.

Vægtgrænsen hæves med to kilo i uge 16

Øget efterspørgsel efter magre produkter kræver lettere grise. Derfor hæver Danish Crown kun vægtgrænsen med to kilo fra uge 16. Hvornår vægten normaliseres med de sidste to kilo er for tidligt at spå om.

Corona bremser dyrskue i Lemvig

Corona-situationen har fået parterne bag Lemvig Marked og Dyskue til at aflyse årets skue.

Økologiske forårsmøder rykker ind på skærmen

Ny viden og inspiration til arbejdet med økologisk landbrug skal ikke stoppes af corona-situationen. Derfor afholder Seges Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi sammen en række gratis webinarer for landmænd.

Danish Bio Commodities vil investere trecifret millionbeløb i biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities, har i samarbejde stiftet DBC Invest. De vil nu støtte danske biogasanlæg med 215 millioner kroner.
Side 1 af 1808 (36141 artikler)Prev1234567180618071808Next