AgroMarkets: Prisen på gødning er faldet med 20 kroner om ugen

Priserne på gødning har været støt faldende igennem efterhånden længere tid, og siden nytår har prisen på en NS 27-4 sat sig 230 kroner pr. 100 kg. Det svarer til et fald tæt på 20 kroner om ugen.

Det skriver AgroMarkets torsdag.

Analysevirksomheden skriver, at man fortsat venter fald i priserne, men ikke nødvendigvis i samme størrelsesorden som hidtil.

- Vi funderer vores forventning om dette i udviklingen af ureaprisen på verdensmarkedet. Her ser vi nemlig, at prisfaldene begynder at bremse op. Det skyldes tilpasningen af udbud og efterspørgsel, der uundgåeligt kommer efter en periode med stærkt faldende priser, skriver AgroMarkets.

Omsætningen har indtil nu været opretholdt ved at sænke priserne. Det er den metode, som producenterne griber til på kort sigt for at sikre afsætningen af produktionen.

- Det, vi sandsynligvis er vidne til nu, er de første spæde skridt i retning af, at producenterne skærer ned i produktionen for at tilpasse sig markedssituationen. Rentabiliteten i produktion af gødning til de nuværende priser er markant ringere end for blot et halvt år siden, og det begrænser produktionen, skriver analysevirksomheden.

Læs også