Ekspert: Pandemien vil ikke udløse en fødevarekrise
Corona-krisen bliver næppe årsag til en fødevarekrise, lyder det fra en ekspert i fødevareøkonomi fra Københavns Universitet. For udbud og efterspørgsel på fødevarer ændrer sig stort set ikke, og på globalt plan er fødevarelagrene fyldt bedre op end nogensinde før.

Sidst, verden oplevede fødevarekriser, var i 2007-08 og igen i 2011-12. Det er der ikke udsigt til i denne omgang, vurderer seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Arkivfoto
Det kan godt være, at verden står over for en økonomisk krise som følge af corona-pandemien. Men landbruget og fødevareforsyningen slipper med stor sandsynlighed nådigt igennem corona-krisen, og der kommer ikke vilde prisstigninger på de basale fødevarer.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her