Priser på smågrise fortsætter opad

De europæiske smågrisenoteringer fortsætter prisopsvinget. Udbuddet på smågrisemarkedet er ikke særlig stort, mens efterspørgslen er god. Sådan lyder det fra Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

I Danmark er puljenoteringerne steget med 15 kroner, i Holland er Vions smågrisenotering steget med 2 euro, og i Tyskland indikerer VEZG-smågrisenoteringen, at Nord-West noteringen i næste uge vil følge efter med 2,5 euro.

Den afgørende impuls for prisstigningen kom fra det tyske slagtesvinemarked i onsdags, hvor den tyske notering overraskede med en prisstigning på 3 cent, lyder analysen fra Danske Svineproducenter.

- Den tidlige prisstigning på det tyske slagtesvinemarked indikerer nemlig, at markedet også kan forvente yderligere prisstigninger på slagtesvinemarkedet i de kommende uger. Udbuddet af slagteklare grise dækker p.t. lige slagteriernes efterspørgsel og er faldende.

- Desuden regner markedsinteressenterne med prispositive impulser på kødmarkedet i de kommende uger. Efter den kinesiske nytårsfest burde der komme fart på eksporten til Asien igen. Det er imidlertid usikkert, i hvilket omfang coronavirussen vil påvirke eksportaktiviteterne, lyder det fra Danske Svineproducenter.

I denne uge er den tyske Nord-West-notering dog uændret på 71,00 euro, men noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret 46,60 euro.

ege

Læs også