Dansk Maskinbørs går virtuelt

Mens rejserestriktionerne og forsamlingsforbuddene mange steder begrænser virksomhederne, inviterer det Herning-baserede auktionshus, Dansk Maskinbørs A/S, nu alle Europas landmænd til auktionseftersyn.

I forbindelse med en maskinauktion hos Traktor & Høstspecialisten i Hvam vil Dansk Maskinbørs nu lancere et nyt tiltag, som skal sikre, at byderne og køberne kommer så tæt på maskinerne som overhovedet muligt og dermed får det reelle billede af maskinerne, som skal under hammeren.

- Maskinauktioner handler i høj grad om tillid, dels mellem maskinleverandørerne og auktionshuset og dels mellem auktionshuset og byderne. Når vi tager en auktion ind, er vi altid ude og have fat i maskinerne for at tage billeder og beskrive dem. Det giver os tillid til maskinleverandørerne og maskinerne. Af samme grund inviterer vi altid bydere til at komme og se maskinerne, det giver dem tillid til maskinerne og os, fortæller Carsten Hougaard, der er administrerende direktør for Dansk Maskinbør A/S.

- Men, med coronasituationen er det jo ikke blevet nemmere at trække europæiske bydere til landet, og samtidig med at vi har begrænsninger herhjemme, har vi derfor forsøgt at finde en ny måde, hvorpå bydere og købere kan komme tættere på maskinerne, forklarer han.

Teknologi ikke ny

Både Google-streetview og ejendomsmæglerbranchen har benyttet teknologien i mange år for at give et bedre visuelt indtryk. Der er tale om 360 graders billeder i 4K-opløsning, der digitalt strikkes sammen til et samlet billede, og dermed bliver oplevelsen næsten den samme, som var man der fysisk.

- Alle kan tage et billede eller et videoklip på det helt rigtige tidspunkt, hvor alting bare er i orden, pyntet eller photoshoppet. Vi prøver at vise virkeligheden, så man kan zoome ind på alle små detaljer, sågar ned til serienummeret, se rustpletter, punkterede dæk med videre, påpeger Carsten Hougaard.

Velvidende at nye tiltag altid tager tid, før det slår igennem, er det håbet, at specielt udlandet vil tage godt imod vores nye tiltag, slutter han.

pj

Læs også