Hurtigskift af plovspidser

Et velrettet slag med hammer og kile, så er en slidt Mølbro M7 Fast-Fit-plovspids fjernet, og med endnu et slag er en ny sat på.

Det lyder enkelt, og det skal det også være, for selvom Mølbro traditionelt regnes for at producere sliddele med lang levetid, så skal de skiftes en gang imellem, og så skal det være enkelt og hurtigt at sætte nye spidser på og komme videre med arbejdet.

- Det skal være nemt, holdbart og give merværdi. Det er hele filosofien bag vores Mølbro M7-produktlinje, siger administrerende direktør Knud Rughave, Mølbro.

Dette efterår har Østergård og Ørnfeldt godser, der drives af Axel Schwaner Nielsen, testet Mølbro M5- og M7-systemer sammen med originale og uoriginale sliddele på en femfuret vendeplov og en syvfuret halvbugseret plov under efterårspløjningen.

- Det har været sjovt at prøve forskellige systemer af, siger Christian Wallin, der er markmand på godserne, og fortsætter:

- Vi oplever god holdbarhed af M7-spidsen, og den er helt fantastisk jordsøgende. Og så er Mølbro-spidserne nemme og hurtige at skifte og tilføjer, at forholdene har været relativt gode i den blandede fynske muld i år, så spidserne har holdt godt og er derfor ikke skiftet mange gange.  

Ti spidser tager 5-6 minutter 

En holder har generelt en levetid, der svarer til, at tre til fire spidser skal skiftes, før spidsholder og skær byttes ud. Når spidsen er slidt tynd på den ene side, kan den vendes, og man kan fortsætte pløjningen med fuld udnyttelse af spids og skær.

Christian Wallin fortæller videre, at det kun tager ham 5 til 6 minutter at skifte ti spidser ude i marken. Og fordi systemet ikke kræver bolte og møtrikker eller særligt værktøj med videre, er det nemt at have ekstra spidser med i traktoren, så der er ingen grund til at køre tilbage til maskinhuset, hvis der skal skiftes en spids.

Mølbro’s patenterede M7 Fast-Fit-spidser er sænksmedede og findes til de førende plovmærker i Europa. Konceptet består af et skær, en holder og en tilhørende Fast-Fit-spids.

En konisk form af spidsen og en matchende konisk form af holderen fastholder spidsen uden brug af bolte, hvilket er en af hemmelighederne bag det hurtige skift af spidserne. Mølbro’s design sikrer, at holderen passer perfekt til skærpladerne, hvilket giver et optimalt jord-flow.

Spidsen beskytter desuden holderen og passer både til højre og venstre side.

Læs også