Danske Mink inviterer Prehn til Spanien

For at få gang i minkavlen i Danmark har organisationen Danske Mink inviteret fødevareminister Rasmus Prehn til Spanien for at se på minkavl.

Fredag landede der en invitation hos fødevareminister Rasmus Prehn. Han er sammen med andre politikere, blandt andet den konservative fødevareordfører Per Larsen og eks-DF'eren Lise Bech, inviteret til at besøge den spanske pelsdyravlerforening Agavi. Og årsagen er enkel: 

- AGAVI ønsker at redegøre for, hvordan man i et EU land har håndteret Covid-situationen på fuld forsvarlig vis efter EU´s bekendtgørelser og i øvrigt driver pelsdyravl på professionel vis, så det samfundsmæssigt bidrager finansielt og samtidig skaber harmoni mellem landmænd og den øvrige befolkning, står der i invitationen, som Effektivt Landbrug har set.

Minkavlerorganisationen håber stærkt på at få ja fra ministeren.

- Din deltagelse som medlem af den danske regering er af afgørende betydning og der er en forventelig deltagelse fra den spanske regering ligeså, står der i invitationen.

Danske Mink håber på at  få ministeren med til Spanien i løbet af de kommende par måneder. Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår minkavl i givet fald kan genoptages i Danmark.
 

Læs også