Forud for minkretur: Må se om det er muligt igen

Lørdag kommer der en ganske særlig last fra Norge til Danmark. Den består af 753 mink.

Som det fremgik af Effektivt Landbrug fredag, er de første udenlandske mink så småt på vej til Danmark. lørdag bliver der leveret 604 tæver og 149 hanner til Søndergård Mink, der bestyres af Irene Søndergård.

I en pressemeddelelse oplyser Danske Mink, at modtageren har lang tids rutine i at passe mink, efter at have arbejdet på hendes mands minkfarm i over 25 år. Hun glæder sig til at skulle arbejde med mink igen, fortæller hun.

- Nu prøver jeg om det er muligt igen at have mink i Danmark. Jeg glæder mig til at have mink igen. Det var et spændende erhverv og det skal prøves om det kan lade sig gøre at genoplive erhvervet om end i meget mindre målestok. Jeg må afprøve det og så må vi se hvordan det går, siger Irene Søndergård forud for lørdagens levering.

Minkene, der kommer til Danmark, er de første levende mink, der lovligt har været i landet, siden det fra årsskiftet igen blev tilladt at have mink i Danmark. I løbet af de næste par uger vil der komme yderligere 1000 tæver og 200 hanner fra Spanien, oplyser Danske Mink.

Effektivt Landbrug er på plads til leveringen af minkene i weekenden. Hold øje med vores hjemmeside for en reportage fra Nordjylland.

Læs også