Roskilde Dyrskue skal have ny chef

Arbejdet for at finde en ny chef til Roskilde Dyrskue er indledt efter, at den hidtidige chef, Charlotte Frimer Petersen, i sidste måned fik nyt job. Jobskiftet kommer efter, at der sidste år også blev lavet strukturændringer i Østlige Øers Landboforeninger, hvor Charlotte Frimer Petersen også var chef.

Charlotte Frimer Petersen har siden 2007 arbejdet med især miljø- og landbrugspolitik i Østlige Øers Landboforening og siden 2016 endvidere været sekretariatsleder for Roskilde Dyrskue. Her ses hun med DLS-formand John Nielsen og formand for ØØL Povl Fritzner. Foto: Henrik Sieben

To år i træk har Roskilde Dyrskue måtte aflyses, og nu skal Danmarks største dyrskue så have ny chef.

Den hidtidige chef Charlotte Frimer Petersen, der har været chef for dyrskuet siden 2016, har således fået nyt job i Danmarks Farve- og Limindustri, der hører under Dansk Industri. Jobskiftet blev meldt ud i maj fra brancheorganisationen selv, og hovedpersonen selv har også meldt det ud på sociale medier.

Udover jobbet for Roskilde Dyrskue har Charlotte Frimer Petersen også været sekretariatsleder i Østlige Øers Landboforeninger siden 2007. I Østlige Øers Landboforeninger har man dog i efteråret sidste år vedtaget en række vedtægtsændringer, som reelt ophævede foreningen i sin nuværende form.

I stedet skal et nyt østdansk politisk forum sikre, at landboforeningerne øst for Storebælt under Landbrug & Fødevarer, har en fælles stemme at tale for. Østlige Øer fortsætter, men mister altså den »politiske muskel« som følge af strukturændring.

Store roser

Fra formand for Østlige Øer og Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, der i mere end et årti har kørt tæt parløb med Charlotte Frimer Petersen, er der store roser.

Han fortæller, at afløseren, som man nu søger 100 procent, bliver leder af dyrskuet, men altså ikke kommer til at skulle stå for noget af det politiske arbejde, som Charlotte Frimer Petersen gjorde det.

- Hun er virkelig dygtig. Hendes perfektion, og hendes fantastiske evne til sammen med medarbejderne at finde på nye idéer og trække den rigtige vej på dyrskuet, har været fantastisk. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde. Det kommer jeg til at savne, siger han.

Han fortæller, at den nye dyrskuechef, som man nu leder efter, skal fortsætte med at køre videre på den succes, som Roskilde Dyrskue er blevet til. Over 113.000 gæstede dyrskuepladsen i 2019, hvor dyrskuet sidste gang fandt sted.

- Den næste chef skal sørge for, at vi ikke hviler på laurbærrene. Vi skal fortsætte med at være så service-minded, som vi er, og så skal vi ride videre på den trend, der er i samfundet. Vi skal hele tiden udvikle os og lære.

- Og med de 113.000 gæster, som Charlotte har været med til at få os op på, så bliver der virkelig noget at leve op til, siger Povl Fritzner.

Store ændringer

Selv er han også rygtet på vej ud af det politiske arbejde. I efteråret lød det fra formand for Odsherreds Landboforening, Anders Mortensen, der har været primusmotor for at skabe en ny struktur i den østdanske organisering af landboforeningerne, at han på sigt gerne ser en ny, ung formand i det nye politiske udvalg, som i grove træk kommer til at afløse Østlige Øers Landboforeninger.

- Vi vil lave en talentfabrik, hvor unge landmænd kan få en plads og en taburet, sagde Anders Mortensen dengang.

Han afviste dog ved den lejlighed, at Povl Fritzner var ved at blive presset ud.

 

Læs også