Peder Tuborgh træder i spidsen for innovationsskab

Arlas topchef Peder Tuborgh er valgt som formand for den nystiftede bestyrelse i innovationspartnerskabet AgriFoodTure, der blev søsat for nylig.

Innovationsfonden bevilligede tilbage i april 201 millioner kroner til forsknings- og innovationspartnerskabet AgriFoodTure, der skal udvikle nye løsninger og teknologier inden for klima- og bæredygtig landbrug og fødevareproduktion. Nu har partnerskabet fået sin første bestyrelse, der netop har konstitueret sig på et møde.

I front som ny bestyrelsesformand er Arlas topchef Peder Tuborgh, der også har fungeret som midlertidig formand for bestyrelsen, siden partnerskabet modtog bevillingen i april. Næstformand er Erik Bisgaard Madsen, der til daglig er prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde på Science, Københavns Universitet.

- Jeg ser frem til, at vi med AgriFoodTure nu skal sætte fart på den grønne omstilling af landbrugs- og fødevaresektoren. Partnerskabets styrke er, at vi både kan udvikle ny viden og få løsninger implementeret ude i virkeligheden, fordi hele fødevareklyngen er gået sammen. Det er med den kraft, at vi kan komme i mål med visionen om klimaneutralitet i 2050 og gøre Danmark verdensledende, siger Peder Tuborgh.

Den nyvalgte næstformand er på linje med formanden:

- I Danmark har vi verdensklasse forskningsmiljøer inden for mange forskellige fagområder, som er relevante for landbrugs- og fødevaresektoren. AgriFoodTure skal bringe forskningsbaseret viden og uddannelser i spil i den grønne omstilling af sektoren. Når vi i partnerskabet går sammen om at skaffe finansiering til store fælles forsknings- og innovationsprojekter, kan vi skabe globale forandringer, siger Erik Bisgaard Madsen.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen er: Esben Laulund fra Chr. Hansen Holding, Birgitte Skadhauge fra Carlsberg Breweries, Charlotte Wandorf fra Danish Crown, Klaus K. Nielsen fra DLF Seeds, Lars Midtiby fra Danmarks Naturfredningsforening, Lars Leopold Hinrichsen fra Teknologisk Institut, Jan Grøndal fra Einar Willumsen, Eskild Holm fra Aarhus Universitet, Christine Nellemann fra Danmarks Tekniske Universitet, Mogens Rysholt fra Aalborg Universitet, Hanne Harmsen fra Copenhagen Business School, Henrik Bindslev fra Syddansk Universitet og Ejnar Schulz fra Seges Innovation.

Læs også