bannerPos

Bidød og lave priser: Alvorlig mangel på bestøvere næste år

Arkivfoto
28-09-2020 10:45

Flere af landets største biavlere drejer nøglen om efter denne sæson. Forbrugerne undlader at købe dansk honning, og da bierne i forvejen har det svært, vil det betyde, at der kommer til at være en alvorlig mangel på bifamilier det kommende forår, fortæller formanden for Danmarks Biavlerforening, Arne T. Henriksen

To års honningkrise har gjort det umuligt at drive biavl som erhverv, og dermed er landets største biavlere ved at lukke ned. Hertil kommer, at der på landsplan døde omkring 20 procent af bifamilierne i den forgangne vinter, og på Sjælland var det hver tredje bifamilie.

- Skal situationen forbedres, så vores afgrøder fortsat bliver bestøvet, er det nødvendigt, at salget af dansk honning genetableres. Dette skal både ske ved at forbrugerne køber dansk honning, men også ved at fødevarebranchen vælger dansk honning. Samtidig skal reglerne for mærkning af udenlandsk ændres, så forbrugerne har en reel chance for at vælge dansk honning, lyder det fra Dansk Biavlerforening.

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next