bannerPos

En af landets største svinetransportører ruller ind i Fredericia

Transportfirmaet NV-Randers A/S - Vinderslev er på NutriFair klar på hjemlig grund, efter at man i de seneste 15 år primært har udstillet i udlandet.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
12-01-2019 15:00
NV-Randers A/S - Vinderslev har debut på NutriFair. Transportvirksomheden fra Randers tilbyder en række afsætningsmuligheder for smågrise- og slagtesvinsproducenter.

En af landets absolut største aktører inden for køb, salg og transport af grise ruller nu ind i Messe C i Fredericia og står klar for første gang, når NutriFair åbner i den kommende uge.

Transportfirmaet NV-Randers A/S - Vinderslev er således klar på hjemlig grund, efter at man i de seneste 15 år primært har udstillet i udlandet.

- NutriFair er et godt mødested, og vi kan se en tendens til et større behov for personlig kontakt med kunderne, hvilket er meget forståeligt.

Det er vi glade for, fordi der er intet bedre end en tæt dialog og kyndigt samarbejde – og sammen skaber vi de bedste resultater, konstaterer Michael Vinderslev, 2. generation i det familiedrevne firma.

Prisen flytter grisen

Randers-firmaet understreger, at man konstant forsøger at være et skridt foran i branchen. Man arbejder derfor bestandigt med at følge udviklingen indenfor trivsel i alle former.

- At drive forretning med omhu har generel stor værdi for os, hvor tillid, ansvar og pålidelighed er uerstatteligt. Om vi omsætter grise eller blot står for transporten, er det altid landmandens afkast, der er i centrum, for vi ved, at det er prisen, der flytter grisen, fastslår Michael Vinderslev.

Mens Niels Vinderslev, CEO i firmaet, tilføjer:

- Med os er afsætningssikkerhed og mindste smitterisiko for besætningen på sit højeste.

På landmandens side

NV-Randers A/S – Vinderslev tilbyder hjælp til alle processer i branchen i forbindelse med grisehandel. Fra rådgivning til transport og afsætning

Desuden har de egen eksportstald, egne 24 specialbyggede lastbiler, tre SPF-lastbiler og produktionsrådgivere samt et internationalt salgsteam

Kronjyderne omsætter 7 kg-grise, 30 kg-grise, svin og søer til hele Europa. Vinderslev omsætter cirka tre millioner dyr årligt

 

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36226 artikler)Prev1234567181018111812Next