bannerPos

Der er mange penge i tidlig høst

Konsulent Steffen Rosenwanger, Agropro fremhævede på planteavlsdagen i Horsens muligheden for at høste tidligt og øge udbyttet.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
12-02-2020 09:25
Tendensen er, at der holdes godt øje med afgrøden frem til sidste fase. Derefter slippes den. Den kultur vil Agropro gerne forsøge at ændre.

- Vi ved, at sen høst øger risikoen for tab. Det er der som sådan ikke meget nyt i, sagde konsulent Steffen Rosenwanger, Agropro til årets planteavlsdag i Horsens.

- Men hvad hvis vi kigger den anden vej, og høster afgrøden tidligt?

Forsøg har ifølge Steffen Rosenwanger indikeret, at høst én til to uger før modenhed giver et øget merudbytte.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.
Side 1 af 1773 (35442 artikler)Prev1234567177117721773Next