Nye efterafgrødekrav giver faglige udfordringer

Der er bred enighed hos landets planteavlskonsulenter om, at de nye øgede efterafgrødekrav bliver svære at efterleve både ud fra et tidsmæssigt og fagligt perspektiv. Vårsæd, kvotenedsættelser og optimale vejrforhold er blandt løsningerne.

Chefkonsulent Flemming Floor Jensen, AgriNord, ser braklægning af ufremkommelige hjørner og vandholdige arealer som en mulighed for at imødekomme noget af efterafgrødekravet. Arkivfoto Chefrådgiver Erik Sandal fra planteavl, LMO, håber, at der arbejdes for ekstra virkemidler, da han ikke ser det hverken økonomisk eller sædskiftemæssigt forsvarligt at skulle have op til 50 procent af arealet med efterafgrøder. Arkivfoto Marie Uth, planterådgiver i Sagro, vurderer, at den enkelte landmand får svært ved at nå markarbejdet inden for de forskellige tidsfrister med store andele efterafgrøder. Arkivfoto

En rundringning til især de jyske og fynske planteavlskonsulenter, hvor kravet om efterafgrøder stiger markant fra næste år, viser bred enighed om, at det bliver en stor udfordring at få sædskifter til at gå op de kommende år.

I det nordlige ser chefkonsulent Flemming Floor Jensen, AgriNord, braklægning som en mulighed.

- De afregnes en til en, så kan vi finde de lidt dårligere hjørner eller de våde omr&a

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også