bannerPos

Nye efterafgrødekrav giver faglige udfordringer

Mere vårsæd kan være konsekvensen af de nye krav til areal med efterafgrøder. Foto: Marie Uth, Sagro

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
27-11-2019 07:50
Der er bred enighed hos landets planteavlskonsulenter om, at de nye øgede efterafgrødekrav bliver svære at efterleve både ud fra et tidsmæssigt og fagligt perspektiv. Vårsæd, kvotenedsættelser og optimale vejrforhold er blandt løsningerne.

En rundringning til især de jyske og fynske planteavlskonsulenter, hvor kravet om efterafgrøder stiger markant fra næste år, viser bred enighed om, at det bliver en stor udfordring at få sædskifter til at gå op de kommende år.

I det nordlige ser chefkonsulent Flemming Floor Jensen, AgriNord, braklægning som en mulighed.

- De afregnes en til en, så kan vi finde de lidt dårligere hjørner eller de våde omr&a

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next