Europaparlamentariker skuffet over tale: Ikke et ord om landbruget

Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, afholdt onsdag sin årlige State of the European Union-tale. I et år, hvor der er indgået aftale om ny landbrugsreform, nævnte hun ikke landbruget med et ord.

Kommissionens formand havde ikke prioriteret landbruget med et eneste ord, da hun onsdag holdt sin årlige State of the union-tale i Europa-Parlamentet.

Efter amerikansk forbillede afholder Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, én gang om året en stor tale, hvor hun kommer omkring årets store emner, og ser frem mod året, der kommer.

Talen blev afholdt onsdag i Europa-Parlamentet, og over en time kom den tyske formand for Kommissionen omkring emner som vaccineproduktion, cybersikkerhed og klima.

Landbruget, som det i det forgangne år er lykkedes at lande en aftale om en ny landbrugsreform for, nævnte hun dog ikke med ord. Det skuffer Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Asger Christensen.

- Jeg er skuffet over, at Ursula von der Leyen fuldstændig glemmer landbruget i sin tale. Det er et problem. For landbruget spiller en helt central rolle i den grønne omstilling, og der er allerede fuld tryk på omstillingen, siger han.

Skal inddrages

Omkring klima kom kommissionsformanden ind på, at EU er den første økonomi, der fremsætter omfattende lovgivning, som skal sikre, at vi når målsætningen om at mindske nettoemissionerne af drivhusgasser med mindst 55 procent i senest 2030 sammenlignet med 1990-niveauet.

I juni fremsatte EU-Kommissionen nemlig en lovpakke, den såkaldte »Fit for 55«-pakke, der skal lægge spor ud for EU’s grønne omstilling. Også her efterlyser Venstre-politikeren fokus på landbruget:

- Hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål, må vi simpelthen ikke glemme landbruget. For landbruget er en del af løsningen på vores klimaudfordringer. Det skal kommende lovgivning afspejle, og det vil jeg arbejde for, siger Asger Christensen ovenpå Ursula von der Leyens tale onsdag.

- Jeg er skuffet over, at Ursula von der Leyen fuldstændig glemmer landbruget i sin tale

Asger Christensen (V), MEP

Læs også