Prehn-sagen bliver genåbnet

Folketingets Ombudsmand har genåbnet sagen om forhenværende fødevareminister Rasmus Prehns restaurantbesøg.

Den sag, som et middagsbesøg på den italienske restaurant Undici af daværende fødevareminister Rasmus Prehn og en unavngiven person satte gang i, vil tilsyneladende ikke få en ende. Således har Folketingets Ombudsmand genoptaget sagen på grund af en række modstridende udtalelser.

Det skriver Frihedsbrevet og Ekstra Bladet. Prehn har i flere ombæringer ikke villet fortælle, hvem det var, han var på restuarant med, og det fik i sin tid ombudsmanden til at lukke sagen, da Udenrigsministeriet ikke havde identificeret, hvem gæsten var. 

- Jeg lagde på baggrund af ministeriets udtalelse til grund, at ministeriet ikke er eller på noget tidspunkt har kendt til oplysningen om, hvem Rasmus Prehn spiste middag med 10. juni 2020, lydet det fra Ombudsmand Niels Fenger.

Piben har fået en anden lyd

Men nu har piben fået en anden lyd, skriver Ekstra Bladet. Ombudsmanden er således blevet opmærksom på via en artikel i Ekstra Bladet, at Prehn som svar på et spørgsmål om, hvem middagsgæsten var, har fortalt, at han har oplyst overfor ministeriet, hvem der var tale om.

- Jeg beder i lyset af det anførte om Udenrigsministeriets bemærkninger til Rasmus Prehns udtalelser i den nævnte artikel fra Ekstra Bladet. Jeg beder om at modtage bemærkningerne inden 2 uger fra datoen på dette brev, skriver avisen.

Blandt andet sagen om det forkerte navn på bilaget fra restaurantbesøget var tæt på at koste Rasmus Prehn sin plads som medlem af Folketinget ved valget i efteråret. 
 

Læs også