bannerPos

BL mistænker Fødevarestyrelsen for at sprede smitte mellem minkfarme

Bæredygtigt Landbrug stiller nu spørgsmålstegn ved, om det i virkeligheden er de offentlige kontrollanter, der bringer smitten rundt mellem minkfarmene. På billedet er man ved at gøre klar til at aflive minkene i en besætning. Foto: Christian Carus

AF: DANIEL BARBER

JOURNALIST
21-10-2020 14:04
I lyset af Fødevarestyrelsens omstridte aflivningsstrategi for mink stiller Bæredygtigt Landbrug nu spørgsmålstegn ved, om det i virkeligheden er de offentlige kontrollanter, der bringer smitten rundt mellem minkfarmene.

Bærer Fødevarestyrelsens tilsynsfolk smitten rundt på minkfarmene?

Sådan lyder mistanken fra Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug. Baggrunden for mistanken er, at Fødevarestyrelsens kontrollanter ikke kræves testet for Covid-19, efter de har besøgt en smittet minkfarm, inden de kan besøge en ny – selvom denne er konstateret rask. Og det vækker bekymring hos direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next