bannerPos

2019 var et barsk år for svinetransporter

- Det koster cirka tre kroner pr. eksporteret smågris. Det anser vi for en reel eksporttold af smågrise, som vi naturligvis ikke kan acceptere, lød et af formand Kim Heiselbergs budskaber til de godt 200 tilhørere til generalforsamlingen i Messe C i Fredericia. Foto: Morten Ipsen

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-01-2020 11:01
- Vi vil ikke finde os i at blive behandlet, som om vi alle er »brodne kar«, lød det fra formanden for Danske Svineproducenter, da han under Landsforeningens generalforsamling forklarede nærmere om baggrunden for at stævne ministeren.

Formand Kim Heiselberg lagde ikke skjul på, at det er en del af Landsforeningens DNA at kæmpe, når svineproducenter udsættes for urimelige regler eller sager af principiel karakter.

Det gælder også, når det kommer til de skærpelser indenfor kontrol af transport, som myndighederne præsenterede branchen for i løbet af 2019.

- Som de fleste af jer nok kan nikke genkendende til, har 2019 været et barsk år, når

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.
Side 1 af 1772 (35435 artikler)Prev1234567177017711772Next