bannerPos

2019 var et barsk år for svinetransporter

- Det koster cirka tre kroner pr. eksporteret smågris. Det anser vi for en reel eksporttold af smågrise, som vi naturligvis ikke kan acceptere, lød et af formand Kim Heiselbergs budskaber til de godt 200 tilhørere til generalforsamlingen i Messe C i Fredericia. Foto: Morten Ipsen

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-01-2020 11:01
- Vi vil ikke finde os i at blive behandlet, som om vi alle er »brodne kar«, lød det fra formanden for Danske Svineproducenter, da han under Landsforeningens generalforsamling forklarede nærmere om baggrunden for at stævne ministeren.

Formand Kim Heiselberg lagde ikke skjul på, at det er en del af Landsforeningens DNA at kæmpe, når svineproducenter udsættes for urimelige regler eller sager af principiel karakter.

Det gælder også, når det kommer til de skærpelser indenfor kontrol af transport, som myndighederne præsenterede branchen for i løbet af 2019.

- Som de fleste af jer nok kan nikke genkendende til, har 2019 været et barsk år, når

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next