Tysk smågrisenotering stiger med 2 euro

VEZG-smågrisenoteringen tager et nyt ryk på 2 euro til 64 euro.

Den tyske VEZG-smågrisenotering steg fredag med 2 euro til 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med 1,20 euro til 39 euro.

- I modsætning til det nordeuropæiske slagtesvinemarked er smågrisemarkedet ikke under pres. Tværtimod. Som resultat af et lille udbud og god efterspørgsel kan smågrise p.t. sælges uden større problemer, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

- De fleste europæiske smågrisenoteringer er således steget lidt på det seneste. I Holland er smågrisenoteringerne steget med 0,50-1,00 euro (cirka fire-syv kroner) i den seneste uge, mens SPF-selskabet hævede puljenoteringen (PRRS-negativ) med 20 kroner torsdag. For større prisstigninger mangler der imidlertid positive signaler fra slagtesvinemarkedet, tilføjer Danske Svineproducenter.

Optimistiske aktører

Ikke desto mindre er de fleste markedsinteressenter optimistiske og tror på, at det prismæssige opsving på smågrisemarkedet vil fortsætte i de kommende uger, lyder vurderingen.

- Det er ikke usædvanligt, at efterspørgslen på kødmarkedet ikke er tilfredsstillende i januar måned. Men i februar plejer der – statistisk set – at komme prispositive impulser fra kødmarkedet, og så vil der også være potentiale til større prisstigninger på både slagtesvine- og smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Læs også