bannerPos

Afrikansk svinepest rammer flere steder i Kina

Afrikansk svinepest har plaget Østeuropa i løbet af 2018. Her ses indgangen til en svinefarm i Lithauen. Arkivfoto: Erik Hansen.

Henning K. Andersen

17-08-2018 13:58
For anden gang på 14 dage er der konstateret afrikansk svinepest i Kina, der har verdens største bestand af slagtesvin. De to udbrud er sket med over 1000 kilometers afstand. Samtidig afviser EU at hjælpe Rumænien af med deres svinepest-problemer.

Et slagteri i byen Zhengzhou i den centrale Henan-provins i Kina blev torsdag lukket, efter at 30 slagtesvin var fundet døde af afrikansk svinepest. Det bekræfter det kinesiske landbrugsministerium overfor telegrambureauet Reuters. 

Dyrene var blevet transporteret fra Heilongjiang-provinsen nær den koreanske halvø og 1300 kilometer til slagteriet i Zhengzhou. Det nye udbrud er konstaret 900 kilometer fra det første udbrud, der blev konstateret i Liaoning-provinsen. 

Ved den lejlighed slog myndighederne 900 svin ned. Det var det første udbrud af afrikansk svinepest nogensinde i Sydøstasien. Der er over 433 millioner svin i Kina, der står for 25 procent af den globale svineproduktion.

Hogan afviser EU-hjælp til Rumænien

Et andet sted, hvor den frygtede svinesygdom har bidt sig fast, er i Rumænien, der har indrapporteret 675 tilfælde af afrikansk svinepest hos svin. Det er cirka 75% af alle udbrud blandt de østeuropæiske EU-lande i 2018.

Flere rumænske EU-parlamentarikere havde appelleret om hjælp fra EU til at hjælpe rumænsk landbrug med at klare situationen, men det afviser unionen. 

I et brev skriver EU's landbrugskommissær Phil Hogan, at EU's krisehjælpesystem ikke skal bruges til hjælp i situationen, da det er meningen, at de midler skal bruges »som en sidste udvej«.

De rumænske myndigheder har slået over 78.000 svin ned for at bekæmpe sygdommen.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer