Mindre protein og mere energi i det nye korn
Analyserne af næringsindholdet i kornet fra årets høst er nu ved at være afsluttede. Resultaterne viser mindre protein – bortset fra hvede - og mere energi end i høst 2019.

Resultaterne fra byg, hvede, rug, havre og triticale viser et fald i protein i forhold til høsten 2019 - bortset fra hvede. For alle kornarter ses en stigning i energi. Foto: Camilla Bønløkke
Prøver til årets kornanalyser er indsamlet i samarbejde med størstedelen af de danske foderstoffirmaer for at sikre, at der indkommer kornprøver fra hele landet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.
Prøv 30 dage for 30 kr
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her