bannerPos

Overproduktion af olie trækker sukkerprisen ned

Ugegraf for LIFFE sukker, første position i britiske pund pr. ton. Sukkerprisen dykker kraftigt på den engelske afgrødebørs, som et resultat af coronavirus og produktionskrig på olie mellem Saudi Arabien og Rusland.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
26-03-2020 21:10
Det massive fald i olieprisen betyder, at de sydamerikanske sukkerproducenter ikke længere ser forretning i at anvende sukkerrør til produktion af ethanol. I stedet anvendes sukkerrør nu til produktion af sukker. Det betyder at udbuddet af sukker stiger og derfor er der igen sat et massivt pres på sukkerprisen.

For en måned siden så det lovende ud for sukkerproducenters økonomi i 2020. Hen over et halvt år havde prisen oplevet en konstant optur. Der var derfor også pludseligt lystegn at spore for danske sukkerproducenter. Efter mere end to år med en sukkerpris på et lavt niveaus var der lys for ende af tunellen. Men det lys er nu på blot få uger blevet godt og grundigt slukket igen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next