Klar til første traktortræk

På lørdag den 5. maj indledes traktortræksæsonen på Fyn ved Nordvestfyns Landboungdoms arrangement i Nr. Aaby. Blandt de næsten 50 traktorer stiller 20-årige Micky Samsøe fra Flødstrup op med sin »nye« Ford TW15 for øjnene af forventeligt mindst 1.500 tilskuere.

Når traktortræksæsonen skydes i gang på lørdag den 5. maj på banen i industriområdet langs Den Fynske Motorvej ved Nr. Aaby bliver der debut til en ung østfynbo.
20-årige Micky Samsøe har dog både deltaget i drengeårene i det lokale havetraktortræk og i et par år ved traktortrækket i Rynkeby med en helt almindelig John Deere landbrugstraktor, lånt af hans arbejdsgiver.
Debuten gælder imidlertid i en af de »seje« klasser – Super Standardklasse 3 – med en Ford TW 15, som han sammen med et par kammerater det seneste halvandet års tid har skruet sammen og tunet op fra dens oprindelige 120 hk til 700-800 hk under den nymalede og blankpolerede motorhjelm.

Naboens værksted

- Siden jeg var 7-8 år gammel og hjalp til på nabogården, har jeg altid interesseret mig for landbrug og traktorer, især motor og teknik. Vi er flere i lokalområdet, som går op i traktortræk, blandt andet Erik Hansen fra Revninge, der jo kører med »Landbetjenten« - ligeledes en Ford TW15. Derfor fik jeg også blod på tanden til noget større.
At der står »Tyveknægten« på fronten af Micky Samsøes traktor er et slet skjult drilleri til kollegaen og konkurrenten, der som »landbetjent« skal prøve at fange tyven.

150.000 kroner

Micky Samsøe fandt i november 2016 i Hou i Jylland den amerikanskbyggede Ford TW15 fra begyndelsen af 80’erne.
- Den havde kørt lidt traktortræk, så motoren var vel oppe omkring 300 heste. Men den var godt slidt og rusten, så det er en ordentlig omgang, den har fået, siger den 20-årige østfynbo, der vurderer, at den nu står ham i 150.000 kroner.

Et læreår

Den østfynske debutant glæder sig til at sætte sin Ford TW15 for slæden på lørdag, til at overvåge alle måleinstrumenterne, sætte traktoren i det højeste 8. gear, koble langsom ud, køre på baghjulene ud af banen og slippe »Tyveknægten« helt fri omkring de 30-40 meter hen ad banen.
- Så håber vi, at det hele fungerer. Resultatet er i første omgang ikke det afgørende. Første år er først og fremmest et læreår, understreger Micky Samsøe godt klar over, at der efterfølgende igen kan påregnes flere timer hjemme i værkstedet, inden Ford TW15 igen skal på banen.
 

Læs også