bannerPos

Dalum Landbrugsskole tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Der er stigende interesse for den nye 10. klasse, som Dalum Landbrugsskole har udbudt i et års tid.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
22-06-2020 08:26
Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse. Det er kun anden gang, at landbrugsskolen udbyder 10. klasse, men på blot ét år er antallet af ansøgere steget fra 10 til 30 elever.

- Jeg er da utroligt glad for, at endnu flere unge mennesker på den her måde får glæde af vores hestecenter, nye maskiner og flotte natur omkring skolens afdeling i Korinth. De unge kan dyrke deres hobby, mens de går i skole. Det er da en genial kombination, siger forstander på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse.

Den nye 10. klasse er tilrettelagt i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, men modtager elever fra hele landet. Skolen tilbyder linjefag i enten hest, maskiner eller outdoor.

- Der er mange måder at lære på. Jeg tror, at kombinationen mellem teoretisk undervisning i klassen og praktisk arbejde i værkstedet eller stalden er noget, der tiltaler mange unge, siger Jens Munk Kruse.

Landbrugsskolen har de seneste år oplevet en vækst i antallet af elever, som ikke er vokset op på landet, og forstanderen er spændt på, om den nye 10. klasse vil få flere til at overveje en fremtid i landbruget.

- Det er virkelig dejligt, at så mange unge har lyst til at snuse lidt til livet på landet. Der er stor mangel på veluddannede unge i landbruget, så hvis nogle af de nye elever i 10. klasse skulle få smag for landbruget, kan vi helt sikkert også finde en plads til dem på landbrugsuddannelsen efterfølgende, siger forstanderen.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next