Landmænd og vegetarer mødes

Fremtidens landbrugsproduktion er emnet for en debat, som holdes på Grindsted Landbrugsskole, der er arrangør sammen med Jysk Landbrug og LandboUngdom. Her skal vegetarer og landmænd mødes, og der er lagt op til en heftig debat.

- I de senere år er debatten blevet skærpet omkring, hvordan dansk landbrugsproduktion skal foregå i dag og i fremtiden, siger forstander Lene Søholt Jacobsen, der gerne vil give landmænd under uddannelse mulighed for at deltage i debatten ud fra emner som:

Skal den danske ko erstattes af en plante? Hvor stor magt har forbrugerne ude i supermarkedet? Hvad tænker en vegetar? Og hvad er forskellen på at være økologisk landmand og konventionel?

Oplægsholderne og paneldeltagerne er Rune C. Dragsdahl, generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening, Thomas Roland, ansvarlighedschef hos Coop, Erling Bonde, økologisk landmand og Christian Lund, formand for Dansk Kvæg, og ordstyrer bliver H. C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug.

- Selvom vi har sammensat et panel af meget diskussionslystne folk, så vil der blive god plads til spørgsmål og synspunkter fra gæsterne i salen, så jeg vil opfordre alle med interesse for fødevareproduktion at møde frem og deltage i debatten, siger H.C Gæmelke. 

Debataftenen holdes på tirsdag den 26. november.

Læs også