Touch-skærm i joystick kvitterer for berøring

Kuhn har til sine forskellige redskaber hver sit lille kabinet at sætte på joysticket.

Uanset om der køres med sprøjte, såmaskine eller gødningsspreder er det en stor behagelighed at kunne manøvrere de forskellige funktioner gennem et joystick.

- Vi har fået brugernes ord for, at denne her er stærkt vanedannende, forklarer Per Monk Rasmussen, produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen (MI) importør af franske Kuhn-maskiner.

I al sin enkelhed drejer det sig om forskellige kabinetter, der kan klikkes på joysticket, afhængig af hvilken maskine, der er tale om. På en smartphone-stor touchskærm-lignende display på joysticket, der er opdelt i syv felter, kan man med tommelfingeren trykke, hvilken funktion man ønsker at aktivere.

- Det særlige ved denne her er, at i samme øjeblik, der er trykket, kvitterer skærmen med en vibrationsfunktion, der er din respons for, at dit lille tryk på skærmen har aktiveret funktionen. Fra brugere ved vi, det er ens stor behagelighed at få denne kvittering, som aldrig lader traktorføreren i tvivl om, at han har trykket.

Funktionerne kan være sektionsafblænding, bomhøjde, kantspredning og lignende funktioner, der skal kunne aktiveres af traktorføreren.

Læs også