Jordprøver på mobilen med alt samlet ét sted

Mobiltelefonen spiller i dag en helt central rolle i moderne planteavl og markstyring. Næsgaard Mobile er app’en, som Datalogisk tilbyder. Én af dette års nye løsninger er modulet Næsgaard Soil. Programmet lanceres ifm. Agromek og har vundet en Agromek Star for nyhedsværdi og innovation.

Næsgaard Soil er en hjælp, når der skal udtages jordprøver i marken. På mobiltelefonen og via GPS’en kan du logge og dokumentere, hvor i marken prøverne udtages. Samtidig kan du udarbejde en bestillingsfil med de prøver, du ønsker at få foretaget og sende den direkte til laboratoriet via programmet Næsgaard Markkort. På den måde er prøver, analyser og dokumentation samlet ét sted.

- Med det nye modul er det helt sikkert nemmere for landmanden selv at udtage og registrere de nødvendige jordprøver, fortæller Per Andersen fra Datalogisk og fortsætter:

- Mobiltelefonen er lige ved hånden, og det betyder, at information altid er tilgængelig. Derudover er der kortere proces fra udtagning til bestilling af analyser.

Smart og enkelt

Denne funktion betyder også, at dine analysekort kan ses på mobiltelefonen. Befinder man sig i marken, kan du hurtigt kan tjekke up på f.eks. kaliumtal i et område. Man behøver ikke tage tilbage til kontoret og starte PC’en op. Man har let adgang til reaktionstal, kaliumtal, magnesiumtal og fosfortal.

Data er således altid online og tilgængelige. Smart og enkelt for både landmand og konsulent.

Næsgaard SOIL er bare én af de nyheder, Datalogisk præsenterer på Agromek senere på måneden i Herning. Der er også udviklet et integrationsmodul til John Deere, så det bliver nemt at sende en arbejdsseddel med f.eks. sprøjtebehandlinger eller gødningstildeling direkte ud til computeren i en John Deere-traktor. Det bliver således også nemmere at opfylde kravene til den lovpligtige sprøjtejournal og undgå fejl i udførelsen af arbejdsopgaver i marken.

Læs også