Sponseret af: Syngenta Nordics A/S

Biofungicid giver flere muligheder i specialafgrøder

Biologiske midler har længe været på vej frem, og de kan vise sig at være en del af løsningen på de krav, politikere og forbrugere stiller til vores fødevareproduktion. Biofungicidet Taegro udvider Syngentas biologiske portefølje, så producenter af agurker, jordbær og vindruer kan supplere bekæmpelsen af meldug og gråskimmel med naturens egne virkemidler.

Med færre og færre traditionelle bekæmpelsesmidler til rådighed, EU’s green deal og en øget forbrugerefterspørgsel efter grønne produktionsmetoder, skal der findes andre måder at opretholde produktionen. Derfor er Syngenta glade for at kunne introducere biofungicidet Taegro til danske landmænd.

- Vi tror, at biologiske midler kommer til at spille en stor rolle i fremtidens bekæmpelsesstrategier, når vi skal opretholde tilfredsstillende udbytteniveauer i en tid med færre traditionelle midler på markedet, fortæller Inge Fiil Poulsen, Product Manager Nordic i Syngenta.

- Derfor er midler som Taegro afgørende. Det giver mulighed for at erstatte noget af den traditionelle plantebeskyttelse med et biologisk middel, som har en god effekt mod de sygdomme, som vi ved koster på udbytterne, tilføjer hun.

Bakteriebaseret svampebekæmpelse

Taegro baserer sig på bakterien Bacillus amyloliquefaciens (FZB24), som er en levende bakterie, der aktiveres, når produktet bliver blandet med vand. Modsat biostimulanter anvendes Taegro ikke til at booste afgrødens vækst, men til at stå imod de sygdomsangreb, der kommer fra blandt andet gråskimmel og meldug.

- Det er vigtigt at understrege, at Taegro ikke er et svampedræbende middel. Derimod fungerer Taegro ved at bebo plantens overflader, sådan at svampesygdomme ikke får mulighed for at brede sig. Taegro er et middel, som vil være en vigtig del af en fornuftig resistensstrategi, hvor du kan anvende produktet forebyggende, fortæller Jesper Yngvesson, Technical Manager Syngenta Nordics.

Taegro beskytter afgrøden ved at kolonisere bladene, så der ikke er plads til, at svampesygdommene kan brede sig. Bakterien udskiller efter kolonisering biologiske molekyler, der aktivt forhindrer svampeangreb, og hjælper desuden med at aktivere plantens egne forsvarsmekanismer mod svampesygdomme.

Taegro er tiltænkt specialafgrøder som jordbær, agurker og vindruer. Midlet er desuden godkendt til økologisk produktion.

Nyt biologisk middel i porteføljen

Taegro er det første Biofungicid fra Syngenta på det nordiske marked. Syngenta arbejder aktivt på at udvikle nye biologiske løsninger, og er derfor glade for at kunne tilføje Taegro til porteføljen af midler, som danske landmænd nu kan anvende.

- Det er en bevidst strategi fra Syngenta at være på forkant med fremtidens løsninger. Dette produkt er udviklet i samarbejde med Novonesis (tidligere Novozymes), og er en udbygning af vores voksende portefølje af effektive og relevante biologiske midler til de danske landmænd, fortæller Inge Fiil Poulsen.

- Med Taegro bevæger vi os ind på et nyt område med biologisk plantebeskyttelse, som vi tror på har en stor plads i fremtidens planteavl, tilføjer hun.

Læs mere om Taegro her!

Syngenta Nordics A/S

Strandlodsvej 44
2300 København S