Sponseret af: Danish Agro Machinery A/S

Premium Line: Maskinstation snitter 24/7 uden nedetid

En Claas Jaguar 960 snitter græs til BioRefine. En opgave, der kræver særdeles skarpe knive og en høj pålidelighed. Korrosionsbestandige sliddele fra Claas Premium Line har sikret Bounum Maskinstation en god høst trods vådt vejr.

Under høsten arbejder medarbejderne ved Bounum Maskinstation døgnet rundt på at snitte græs til det såkaldte BioRefine.

Det er en særlig behandling af græsset, som udvinder protein. Det stiller høje krav til kvaliteten af græsset, som skal snittes særligt skarpt, forklarer medejer af Bounum Maskinstation ved Varde Kenneth Christiansen.

De kører med en Claas Jaguar 960, hvor alle sliddele er valgt som Premium Line-sliddele, hvilket vil sige, at sliddelene ind gennem maskinen er belagt med hårdmetal:

- Snittekvaliteten bliver selvfølgelig ved med at være god. Man har jo en tendens til at fortsætte lidt længere på en modskær, når den bliver slidt, som man burde gøre. Og ved at den er skarp hele tiden, så får du jo en bedre snitkvalitet. Og det er det, de har brug for på BioRefine, siger han.

Sidste sæson kørte snitteren 3.000 timer og var over 13.000 hektar. Det foregik i toholdsskift, hvor der blev snittet og kørt græs hjem døgnet rundt.

- Det kunne den sagtens. Med den nye snitter, vi har fået til i år, har vi fået Premium Line-dele hele vejen igennem: Både modskær og sliddele hele vejen nede fra snitcylinderen og hele vejen op igennem tuden, siger han og fortsætter:

- Vi har ikke pillet ved det i år, og maskinen har kørt lige i underkanten af 2.000 timer i år. Hvis der kommer et fremmedlegeme i, der er rigtig hårdt, så kan der ryge en flig af. Det er sket én gang med en af dem, vi har. Men ellers, så er der ikke noget. Det er virkelig godt.

Premium Line-sliddele er det ideelle valg til ekstreme høstforhold og store materialemængder. Delene er mere slidstærke og giver markant længere levetid end standard sliddele, og så mindsker det tidsforbruget til at udskifte sliddele og sikrer optimal snittekvalitet hele tiden. På den lange bane det mest økonomiske valg.

Skarp, selv i vådt græs

Maskinstationen beskæftiger 35 mennesker. De kører gylle, snitter majs og græs, samt høster. Særligt opgaven med at snitte græs døgnet rundt stiller store krav til maskinerne, og her sværger maskinstationen til Claas Jaguar

- Vi kører med Jaguar-snittere, fordi det er med den, at vi har den største erfaring med at køre i vådt græs. Det er hovedsageligt kløvergræs, vi kører i. Og det kan den sagtens snitte, selvom det har regnet, og der er rigtig våd dug, når vi kører om natten. Det er derfor, vi kører Jaguar - for at være sikre på, at vi kan få det igennem maskineriet, forklarer Kenneth Christiansen.

Premium Line-modskæret har en selvslibende effekt, som holder knivene skarpe og giver en præcis og ensartet snittekvalitet.

Det giver en lang holdbarhed, lange udskiftningsintervaller og dermed besparelser på tid og penge.

Fakta om Bounum Maskinstation

  • Ølgod, nord for Varde

  • 35 ansatte

  • 13.000 ha græs

  • Snitter: Claas Jaguar 960

  • Sliddele: Premium Line

Danish Agro Machinery A/S

Vesterballevej 19 7000 Fredericia