Sponseret af: Syngenta Nordics A/S

Torbens guldkorn: Ny serie om udviklingen af udsæd

I en nye serie på YouTube går Torben Sørensen fra Syngenta tæt på det arbejde, der går forud for de høje udbytter der avles på de danske bedrifter. Udsæden følges fra de første udviklingsstadier, til der hvor den i sidste ende skal give værdi.

At avle høje udbytter kræver først og fremmest dygtigt landmandskab, men udviklingen af god genetik og udsæd er afgørende i en fremtid, hvor vi alle skal dyrke mere med mindre. Arbejdet, der går forud for at såmaskinen spændes bag traktoren, er essentielt for landbruget. Sorter bliver krydset i tusindvis, hvorefter udvalgte kryds testes, afprøves og opformeres. Hele den proces tager Torben Sørensen fra Syngenta dig nu med på i en ny video-serie på YouTube. 

Arbejdet, der går forud for at såmaskinen spændes bag traktoren, er essentielt for landbruget.

I dansk landbrug spiller vi hinanden stærke. Vi tror på hinandens fagligheder og udnytter specialisternes viden til hele tiden at optimere udbytter og bundlinje. I første afsnit tager Torben Sørensen dig som seer med ud i det et fantastisk høstvejr, hvor majsen skal i hus og ensileres. Her beskriver han rejsen fra valg af majssort til, hvad koen spiser på foderbordet – fortalt med et glimt i øjet. 

Se med i Torbens guldkorn på YouTube!

Kom selv med input

Torben Sørensen vil i YouTube-serien beskrive flere forskellige stadier i udviklingsprocessen, fra når nye sorter og teknikker komme frem, til når politik skal blive til virkelighed. Hvordan har regeringens beslutninger indflydelse på, hvorfor Syngenta nu laver afprøvninger af hybridraps til økologi? Hvilke stadier skal nye sorter igennem, før de endeligt kommer på markedet og skal levere udbytter til landmænd? Hvordan foregår processen omkring opformering af hybridvinterbyg? 

Ovenstående er spørgsmål, som Torben Sørensen tager op i kommende afsnit. Du kan selv være med til at få indflydelse på kommende emner. Kommentarsporet i YouTube-kanalen er åbent for input og Torben Sørensen står klar til at lave videoer om de emner, du gerne ser ham tage op. 

Abonner på kanalen, hvis du ikke vil gå glip af de kommende afsnit!

Syngenta Nordics A/S

Strandlodsvej 44
2300 København S