Sponseret af: CNH Danmark New Holland A/S

Tre gange gul

Ud af en meget lang grusvej, finder vi gården Moselund. En gård der ejes af Torben Brødbæk og som har været igennem en rivende udvikling, siden han overtog gården fra sine forældre for 17 år siden.

Dengang for 17 år siden, hørte der 100 køer og 80 hektar jord til stedet. Disse tal har ændret sig markant og i dag har Moselund 920 køer og 1500 hektar jord. Køerne leverer hver dag 28.000 liter økologisk mælk til Thiese mejerierne, der sælger mælken videre til Irma og Coop-butikkerne. Gården er økologiske, med køer på græs fra 15. april til 1. november, foder lavet af græs, majs, lupin og hestebønner, der vokser på egen jord og ingen kemi, kun egen naturlige gødning.

Ud over kvæg, render frilandsgrisene også rundt og hygger sig, både indenfor og udenfor, med krølle på halen. Grisekødet bliver solgt til Friland Økologi, der derefter sælger det videre til butikkerne. Og Torben Brødbæk nyder både grise og kvæg; »Det er fantastisk at lave et produkt som forbrugerne gerne vil have«.

New Holland Entreprenørmaskiner

De tre nye hjullæssere fra New Holland er helt nye i truppen på Moselund, der før har været en blanding af andre mærker. Nu er der tre forskellige størrelser, alle tre fra New Holland. En W80, W110 samt en W170 og hver især har de en vigtig funktion og deres egne arbejdsopgaver på gården.

Den mindste – W80 – blev valgt grundet pladsen at køre rundt på, her skulle bruges en lille snild maskine. Den kører med foder og muger ud. Den mellemste, W110, kører med foder til køerne. Den største, W170, bruges til at køre i stak, samt når der bygges på gården eller den tilhørende gård.

Alle tre maskiner blev leveret med lang arm efter ønske, mest i forhold til de arbejdsopgaver som de skal kunne bruges til i løbet af en arbejdsdag. Men derudover har Torben Brødbæk ikke tilvalgt eller haft andre store ønsker til sine hjullæssere.

- Vi ville gerne have tre ens maskiner, samt service tæt på – det var nogle af de overvejelser, som Torben Brødbæk havde gjort sig i forhold til de nye maskiner. Hertil er New Hollands forhandler, samt værksted, tæt på så der ikke skal ventes for længe på en eventuel montør til at lave service eller lignende.

Fremtiden

Hvordan fremtiden ser ud for Moselund og Torben Brødbæk, det tør han næsten ikke svare på – for han har en gang sagt, at de ikke skulle være større og alligevel fik gården mere vokseværk. Så denne gang er det mere et håb om at blive selvforsynende. I dag står Moselund selv for deres foder til deres kvæg, men ikke til deres grise, så det er et stort ønske for fremtiden. Vi fra New Holland glæder os i hvert fald til at høre mere om Torben Brødbæks oplevelse af de tre hjullæssere og har et lille håb om, at der lander flere maskiner fra New Holland på gården.

CNH Danmark New Holland A/S

Roholmsvej
2620 Albertslund