Sponseret af: CNH Industrial Danmark Case IH A/S

Jesper bruger gladeligt sin Case IH Farmlift 1.300 timer årligt – og har valgt den igen

Jesper Løje fra Lolland var den første i Danmark, der fik en Case IH Farmlift 735’er. Og efter syv år fik han sig en endnu større model i form af 742’eren. Siden 2014 har han i gennemsnit brugt 1.300 årlige timer bag rattet - uden nævneværdige problemer - i den fleksible og særdeles behagelige teleskoplæsser.

Når Jesper Løje sidder i den nye Case IH Farmlift 742 flyver både tiden og teleskoplæsseren næsten af sted.

Og tid bag rattet er der meget af for den sydlollandske landmand. 

Jesper Løje, der driver et landbrug på 150 hektar med 270 malkekøer, har regnet ud, at han bruger omkring 1.300 timer om året i Farmliftens kabine. Selvom der er flere ansatte på bedriften er det nemlig primært Jesper Løje selv, der kører teleskoplæsseren.

- Der er ingen dag, hvor den holder stille, siger Jesper Løje med et stort smil.

Særdeles alsidig

Grunden til de ekstraordinært mange timer bag rattet er, at maskinen er særdeles alsidig.

I løbet af dagen starter Jesper Løje med at bruge den i tre-fire timer med at blande foder til køerne og strø under køerne og kalvene.

- Og når vi høster, bruger vi den til at køre halm hjem. I efterårssæsonen bruger vi den til at køre alle vores wrapballer hjem med også. Når vi dækker foder af, så er det godt med den lange arm til at lægge dækkene ovenpå siloerne. Så den har aldrig fred, fortæller Jesper Løje.

Valgte Case IH igen

I 2014 var Jesper Løje den første, der fik en af de nye Case IH farmlifte. 

Det var en Farmlift 735, som havde en kapacitet på 3,5 tons. Den nye model Jesper Løje har fået er en lidt større model 742, som i stedet har en løftekapacitet på 4,2 tons, da det er den model, der er tættest på den ”gamle” 735’er.

- Grunden til at jeg valgte den igen, er, at den er utrolig driftssikker. Jeg har ikke haft nogen problemer med den som sådan. Og så kan jeg godt lide dens udformning, og hvordan den kan komme rundt, lyder det begejstret fra Jesper Løje.

Støjniveauet er minimalt og teleskoplæsseren er både snild og fleksibel til at komme rundt. Samtidig er der et ekstremt godt udsyn med glas på alle sider og oppe samt gode lygter hele vejen rundt, til når det er mørkt. Samtidig har han fået installeret et bakkamera, så han kan bakke ind og ud af siloerne endnu hurtigere og mere sikkert.

- Selv når armen er helt sænket ned, kan man stadig se ud, hvad der foregår, og så er der glas i taget også, så man kan kigge op, når man stabler halm, siger Jesper Løje. 

Lækker kabine

Han synes også, at kabinen er meget godt indrettet.

- Det er bredt, så man kan være der med sine skuldre, og det er et godt og komfortabelt Sæde. Samtidig kan rattet justeres op og ned og frem og tilbage, fortæller han og roser også joystikkets funktioner.

- Joystikket sidder, så man kan hvile sin højre arm, når man kører med den. ”Frem og tilbage” er sat op i trykknapper i joystikket også, så man ikke skal bruge armen på det. Så man kan styre med den venstre arm og så bruge joystikket med den højre. Så jeg synes, det er gennemført det hele, siger han.

Også det lave støjniveau er værd at fremhæve.

- Det er virkelig behageligt. Man kan sidde derinde og snakke i telefon, uden man kan høre læsseren køre.

Samarbejdet med den lokale Case IH-forhandler har også fungeret upåklageligt.

- Det er rigtig positivt mit samarbejde med den lokale forhandler. Det har fungeret rigtig godt lige fra begyndelsen, da vi mødtes og begyndte at snakke om, at jeg ville bytte den gamle læsser. Den nye blev leveret på adressen indenfor en uge, fra vi lavede aftalen. Der har slet ikke været noget at klage over overhovedet, slutter han.

Mere om Case IH Farmlift 742’eren

  • Løftekapacitet 4.200 kg 

  • Løftehøjde 7 meter

  • Motorens nominelle / maks. Effekt: 129 hk / 146 hk

  • Load sensing-hydrauliksystem: Pumpe med variabel fortrængning 140 liter.

  • Førsteklasses kabine med optimalt udsyn hele vejen rundt og opad samt 360° lygtepakke

  • 4x3 Powershift-transmissionen er blevet forbedret, og trækkraften øget med 30 procent

CNH Industrial Danmark Case IH A/S

Roholmsvej 19 2620 Albertslund