Sponseret af: Danish Genetics A/S

Ansvarlig avl: Forpligtelse til lav dødelighedsprocent

Danish Genetics kan bryste sig af, at virksomhedens data viser en markant lavere dødelighedsprocent blandt grise i forhold til den nationale standard. En præstation, der ifølge selskabet vidner om, at man prioriterer smågrisenes sundhed.

I en verden, hvor bæredygtighed og dyrevelfærd står øverst på agendaen, er det afgørende, at landbrugsvirksomheder tager ansvar. Den seneste rapport fra SEGES, det førende videns- og innovationscenter for landbrug i Danmark, har kastet lys over en vigtig udfordring i svineindustrien.

Ifølge SEGES' årsrapport for 2022 var dødeligheden blandt smågrise i Danmark på alarmerende 23,3 procent, hvilket betyder, at omkring 27.000 smågrise mistede livet hver dag. Denne statistik har skabt en national debat og har ledt til politiske opfordringer til ændringer i branchen.

- Hos Danish Genetics tager vi disse udfordringer alvorligt. Vores data viser en markant lavere dødelighedsprocent blandt grise i forhold til den nationale standard, skriver Danish Genetics.

- Med 17,6 procent i vores kernebesætninger, 12,6 procent i vores opformeringer og et imponerende gennemsnit på under 18 procent fra vores kunder, sætter vi en ny standard for industrien, tilføjer virksomheden.

Danish Genetics’ tilgang

Hos Danish Genetics er tilgangen til avl holistisk, oplyser selskabet.

- Vi prioriterer ikke kun smågrisenes sundhed, men også deres generelle trivsel. Ved at fokusere mindre på kuldets størrelse og mere på individets sundhed, har vi formået at optimere både overlevelse og vækst, skriver Danish Genetics.

- Dette opnås gennem nøje overvågning og dataindsamling omkring fødselsvægt, levedygtighed og antal funktionelle patter, skriver virksomheden endvidere.

Overensstemmelse med lovgivningen

Ifølge avlsselskabet er virksomhedens arbejde i fuld overensstemmelse med regeringens regler og standarder.

- Vi tror på, at et ansvarligt og bæredygtigt landbrug kan gå hånd i hånd med økonomisk levedygtighed. Ved at forbedre dyrevelfærden sikrer vi en mere bæredygtig fremtid for både landbruget og vores samfund, lyder det.

- Danish Genetics er mere end en virksomhed; vi er en visionær leder i en branche, der står over for betydelige udfordringer. Vores engagement i ansvarlig avl er et skridt mod en mere bæredygtig og etisk fremtid for svineindustrien i Danmark, tilføjer virksomheden.

Danish Genetics A/S

Danish Pig Genetics P/S
Lysholt Allé 10
7100 Vejle