Gefion støtter etablering af minivådområder

Landboforeningen Gefion med formand Torben Hansen i spidsen går ind for etablering af minivådområder, der kan lette presset på kvælstofreduktion på dyrkningsjorden.

Landboforeningen Gefion bakker op om etableringen af minivådområder og andre tiltag, der kan reducere kvælstof. Det gør foreningen alene af den grund, at man ønsker at undgå indgreb på dyrkningsfladen.

Samtidig understreger Gefion, at alle tiltag skal ske på frivillig basis, men foreningen Gefion tøver ikke med at anbefale lodsejere at få undersøgt, om der er mulighed for at lave et minivådområde på deres jord.

- Det er vigtigt, at vi kommer i gang med minivådområder allerede nu, for jo mere vi får reduceret udledningen af kvælstof med de frivillige, målrettede virkemidler, jo mindre pres bliver der på den regulering, vi risikerer der sker på dyrkningsjorden, siger Torben Hansen, formand for Landboforeningen Gefion og VKST.

- Men fordi Gefion bakker op om minivådområderne, er det ikke ensbetydende med, at vi accepterer miljømålene. Politisk kæmper vi stadig for, at miljømålene reduceres, og vi anerkender simpelthen ikke de miljømål, der er opstillet. Men det ændrer ikke ved det politiske pres, der lige nu er for, at landbruget skal reducere kvælstof, lyder det videre fra Torben Hansen.

Gefion opfordrer lodsejerne til at benytte sig af muligheden for at få undersøgt, om der er potentiale til et minvådområde på deres ejendom og til at lave de indledende forberedelser, hvilket er uforpligtigende. Samtidig minder foreningen om, at det er nu, der er statslige midler til etablering af minvådområder, og dermed næsten 100 procent finansiering.

Læs også