bannerPos

Bøffer fra Sybergland

Redaktionen

02-05-2016 09:04
På Kødkvægets Dag viser Lene Gommesen og Peter Bisgaard deres 38 dyr frem, som afgræsser et naturområde på 70 hektar ved Kerteminde.

For første gang åbnes dørene på Vestergård i Tårup som værter ved »Kødkvægets Dag«. Her kan Lene Gommesen og Peter Bisgaard præsentere ikke mindre end 36 græssende kreaturer på et kæmpe vådområde lige neden for bakken bag gården. Med den flotteste udsigt til Kerteminde, den nye, kommende Great Northern golfbane og Munkebo Bakke.

- Det er gået rigtigt stærkt, indrømmer parret samstemmende. Faktisk havde vi blot regnet med at have koen, Lene fik for tre år siden i fødselsdagsgave, for at kunne slagte en kalv om året til os selv.

Men sådan gik det langt fra. Det vidner brochurerne på bordet og den nyindrettede gårdbutik med kølediske fyldt med bøffer, kødudskæringer og spegepølser alt om.

På rekordtid er besætningen vokset, og hele konceptet »Sybergkvæg – gode bøffer på græs« er allerede kendt langt ud over Kertemindes »grænser«.

Lene Gommesen og Peter Bisgaard glæder sig til på Kristi himmelfartsdag på torsdag at vise deres højlændere frem, uddele smagsprøver og sælge fersk Syberg-kød fra kølediskene i gårdbutikken.

Men kødkvæget er langt fra de eneste animalske indslag på Vestergård i Tårup. Ikke mindst har Lene Gommesens daglige virke i Ejby tilført både geder, kaniner, katte og hunde til ejendommen. Alt sammen dyr, som ikke mindst børnene ved »Kødkvægets Dag« vil kunne fornøje sig med.

 Læs mere om Sybergkvæget i denne uges LandbrugFyn.

Naturpleje-par på Fanø får flot naturpris

På Naturmødet i Hirtshals i dag fik Michael Baun og Bente Villadsen en pris på 100.000 kr. for deres indsats for at have skabt nye levesteder for sjældne arter.

Nu ses der kålmøl

I vårraps og andre forårssåede korsblomstrede afgrøder bør der nu holdes øje med kålmøl.

Svidninger i hvede kan koste dyrt

Normalt er svidninger af hvedens blade efter en behandling forbigående og harmløse. Men i år kan det åbenbart være mere alvorligt, vurderer Hans Jørgen Bak.

Inspiration til avlsarbejdet

Repræsentanter fra Seges Avl & Genetik, som står bag udviklingen af DanBred-genetik, har været til »Pig Breeders Round Table«. Det giver ny inspiration til udviklingen af DanBreds avlsprogram.

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

Sikrer rene biler til griseeksport

Hos Danish Safety Wash sikres det, at ethvert køretøj, der fragter grise ud af landet, er både rengjort og desinficeret samt overholder de krævede karenstider, før den igen må transportere grise.

Digital lagerstyring øger interessen for udbytteregistrering

En ny brugervenlig brugerflade og flere funktioner i DMS Lagerstyring har fået interessen for udbytteregistrering til at stige markant, konstaterer Seges.

Kæler for slutproduktet

For Claus Bruun Jørgensen, Grønbo i Tinglev, er den sidste kvalitetskontrol af 30 kg’s grisene før de læsses på eksportbilen, et meget vigtigt element. Så vigtigt, at han stadig ikke har uddelegeret denne opgave.

Mere natur, men hvem skal betale?

Med stigende foderomkostninger og vedvarende chikane af vi dyreholdere fra forskellige myndigheder bliver det svært at få plejet naturarealerne, mener skribenten.
Side 1 af 1546 (30916 artikler)Prev1234567154415451546Next