bannerPos

Bøffer fra Sybergland

02-05-2016 09:04

På Kødkvægets Dag viser Lene Gommesen og Peter Bisgaard deres 38 dyr frem, som afgræsser et naturområde på 70 hektar ved Kerteminde.

For første gang åbnes dørene på Vestergård i Tårup som værter ved »Kødkvægets Dag«. Her kan Lene Gommesen og Peter Bisgaard præsentere ikke mindre end 36 græssende kreaturer på et kæmpe vådområde lige neden for bakken bag gården. Med den flotteste udsigt til Kerteminde, den nye, kommende Great Northern golfbane og Munkebo Bakke.

- Det er gået rigtigt stærkt, indrømmer parret samstemmende. Faktisk havde vi blot regnet med at have koen, Lene fik for tre år siden i fødselsdagsgave, for at kunne slagte en kalv om året til os selv.

Men sådan gik det langt fra. Det vidner brochurerne på bordet og den nyindrettede gårdbutik med kølediske fyldt med bøffer, kødudskæringer og spegepølser alt om.

På rekordtid er besætningen vokset, og hele konceptet »Sybergkvæg – gode bøffer på græs« er allerede kendt langt ud over Kertemindes »grænser«.

Lene Gommesen og Peter Bisgaard glæder sig til på Kristi himmelfartsdag på torsdag at vise deres højlændere frem, uddele smagsprøver og sælge fersk Syberg-kød fra kølediskene i gårdbutikken.

Men kødkvæget er langt fra de eneste animalske indslag på Vestergård i Tårup. Ikke mindst har Lene Gommesens daglige virke i Ejby tilført både geder, kaniner, katte og hunde til ejendommen. Alt sammen dyr, som ikke mindst børnene ved »Kødkvægets Dag« vil kunne fornøje sig med.

 Læs mere om Sybergkvæget i denne uges LandbrugFyn.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.

Aktierne stiger, men festen er allerede slut

Det tyske aktieindex, DAX30, udviser styrketegn. Samtidig er det stadig en god ide at være påpasselig med at investere. Vi står næppe overfor en ny stor og langstrakt aktiefest. Det er derimod mere sandsynligt, at aktiemarkedet vil svinge i pendulfart op og ned i lang tid fremover.

Roskilde-tab på fem millioner

- Det er ærgerligt, ikke mindst for vore mange udstillere og store publikum, siger Roskilde Dyrskues chef efter den nødvendige aflysning af dyrskuet.

Vil gennemføre sommerens Åbent Stald og markture på en kreativ måde

- Vi satser på at gennemføre sommerens faglige fællesarrangementer på en måde, så formen respekterer sundhedsmyndighedernes krav. Men der skal tænkes nyt, understreger Torben Jensen, direktør i vestjyske Sagro.

Øget effektivitet med Produktionskoncept Slagtesvin

Svinerådgiver melder blandt andet om faldende foderforbrug og øget tilvækst i flere af besætningerne på de østlige øer, der er med i Produktionskoncept Slagtesvin. Et koncept hvor formålet er at sikre høj produktivitet og styrket indtjening.
Side 1 af 1814 (36271 artikler)Prev1234567181218131814Next