Bøffer fra Sybergland

På Kødkvægets Dag viser Lene Gommesen og Peter Bisgaard deres 38 dyr frem, som afgræsser et naturområde på 70 hektar ved Kerteminde.

For første gang åbnes dørene på Vestergård i Tårup som værter ved »Kødkvægets Dag«. Her kan Lene Gommesen og Peter Bisgaard præsentere ikke mindre end 36 græssende kreaturer på et kæmpe vådområde lige neden for bakken bag gården. Med den flotteste udsigt til Kerteminde, den nye, kommende Great Northern golfbane og Munkebo Bakke.

- Det er gået rigtigt stærkt, indrømmer parret samstemmende. Faktisk havde vi blot regnet med at have koen, Lene fik for tre år siden i fødselsdagsgave, for at kunne slagte en kalv om året til os selv.

Men sådan gik det langt fra. Det vidner brochurerne på bordet og den nyindrettede gårdbutik med kølediske fyldt med bøffer, kødudskæringer og spegepølser alt om.

På rekordtid er besætningen vokset, og hele konceptet »Sybergkvæg – gode bøffer på græs« er allerede kendt langt ud over Kertemindes »grænser«.

Lene Gommesen og Peter Bisgaard glæder sig til på Kristi himmelfartsdag på torsdag at vise deres højlændere frem, uddele smagsprøver og sælge fersk Syberg-kød fra kølediskene i gårdbutikken.

Men kødkvæget er langt fra de eneste animalske indslag på Vestergård i Tårup. Ikke mindst har Lene Gommesens daglige virke i Ejby tilført både geder, kaniner, katte og hunde til ejendommen. Alt sammen dyr, som ikke mindst børnene ved »Kødkvægets Dag« vil kunne fornøje sig med.

 Læs mere om Sybergkvæget i denne uges LandbrugFyn.

Læs også