BL undrer sig over statens planer om at købe jord

Administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug Bjarne Nigaard håber, at landmænd kun sælger jord til staten, hvis de står og skal sælge

Regeringen har fremlagt planer om at bruge i alt 165 millioner kroner – inklusiv midler fra EU – til at opkøbe landbrugsjord, som i stedet skal omlægges til natur.

Den idé møder imidlertid undring hos Bæredygtigt Landbrug (BL). Her mener man, at det er en ikke helt opdateret tanke, der ligger bag forslaget.

- Heldigvis skal det ske frivilligt, og det er jo på den måde i orden – hvis ellers den varslede ”opsøgende indsats” fra Naturstyrelsen ikke bliver efter sicilianske metoder, siger administrerende direktør i BL Bjarne Nigaard og tilføjer:

- Så jeg håber da kun, at landmændene sælger deres eventuelle lavtliggende landbrugsjord til staten, hvis man i forvejen står og skal sælge, og andre ikke byder den rette pris.

Ifølge direktøren foreligger der ikke nogen entydig faglig begrundelse for at udtage lavtliggende jorder. I stedet efterlyser han målrettede tiltag baseret på nyeste faglige viden.

Læs også