Hardi-nyheder i Hannover

Den danske sprøjtefabrik er klar med to nye modeller og flere andre nyskabelser

Hardi International A/S med base i Taastrup og Nr. Alslev på Falster er en international stærk spiller på sprøjtemarkedet. Og fremover vil man være en endnu mere global sprøjtespecialist, men blandt andet satsninger i Kina og Rusland. I forvejen er virksomheden, ud over de to danske fabrikker, også produktionssteder i Frankrig, Spanien, USA og Australien. Derudover er repræsenteret i over 100 lande gennem importører, salgsagenter og forhandlere. 

Derfor er den danske sprøjtekoncern og dens franske ejere repræsenteret med en stor stand på Agritechnica-messen i Hannover.

Her vises en række nyheder, blandt andet to helt nye sprøjter, som supplerer de eksisterende 3.000 og 4.000 liters Navigator-modeller.

Præcis væskeregulering

- Der er tale om et meget populært segment på 5.000 og 6.000 liters tankstørrelse og med stor kapacitet til en god driftsøkonomi, forklarede produktchef Peter Frederiksen, da Navigator 5000 og 6000 fornylig blev vist frem for omkring 30 landbrugsjournalister fra hele Europa ved et arrangement på gården Liselund tæt ved fabrikken på Falster.

Modellerne har en del af udstyret, som kendes fra den mere avancerede Commander-serie. Det gælder den præcise væskeregulering DynamicFluid4, udført i rustfrit stål, hvor følere 20 gange i sekundet måler dels sprøjteventilens position, trykket, flow, pto-omdrejningerne og hastigheden på hjulet. Dermed tilpasses sprøjtens arbejde på få meter, hvis der sker ændringer på et eller flere af de fem målesteder.

Mens Hardi Navigator 5000 og 6000 fås med en helt ny og lidt mindre 8,1tommer touchskærm til førerkabinen, HC8500, er Commander-serien fortsat forsynet med HC 9500 computeren til styring af alle sprøjtens funktioner.

Endvidere vises på Agritechnica-messen den nye Hardi SprayRover 570, som elektronisk styrer bomsektionerne. Den kan arbejde sammen med den velkendte HC 5500 kontrolenhed.

Større selvkørende

På Hardi-standen vil man også kunne opleve en opgraderet udgave af den selvkørende Hardi Alpha Evo.

Den har således fået en større Deutz Tier 4 motor på 245 hk, og vises på messen med autostyring, HC9500 computer og DynamicFluid4 væskesystemet.

Desuden er kabinen forbedret, og motoren er let tilgængelig med ny skrånende motorhjelm. Frihøjden er på 126-129 cm, men kan øges til 165 cm ved sprøjtearbejde i blandt andet solsikker eller majs.

Ligesom de øvrige Hardi-sprøjter er den opbygget i højstyrkefjederstål, skrå tank i plastmateriale og med mulighed for tre bomtyper, Delta, Force eller Twin (luftassisteret) – fra 24 og op til 36 meter. Dertil kommer den avancerede bomstyringsteknik, som sikrer optimalt sprøjtearbejde under alle forhold og med høje hastigheder. AutoTerrain funktionen gør, at ujævnheder ikke forplanter sig til bommen.  

Læs også