Hjørring Mejeri producerer de sidste oste

Det er to år siden, at Arla varslede en lukning af det nordjyske mejeri, og den lange varsling har været en klar fordel, mener mejerichefen

En epoke nærmer sig sin afslutning i Hjørring.

Tirsdag morgen gik produktionen af de sidste oste på Hjørring Mejeri nemlig i gang. I takt med, at ostene bliver færdige til lagring, lukkes mejeriet ned. Det oplyser Fødevareforbundet NNF.

Lukningen betyder også et farvel til de sidste af de 106 medarbejdere, der var på mejeriet, da Arla for to år siden besluttede sig for at lukke mejeriet og flytte produktionen.

- Den lange varsling har gjort, at medarbejderne har haft god tid til enten at finde et nyt arbejde, komme på kurser eller begynde på en ny uddannelse. Vi havde været meget anderledes stillet, hvis vi eksempelvis kun havde haft tre måneder eller et halvt år. Nu har vi haft to år og det har betydet rigtig meget for de ansatte, siger mejerichef Michael Svendsen på Fødevareforbundet NNF’s hjemmeside.

Ifølge Fødevareforbundet NNF blev der nedsat et forhandlingsudvalg, da Arla besluttede at lukke Hjørring Mejeri. Der blev hentet hjælp blandt andre Fødevareforbundet NNF.

Og den strategi, som blev lagt, er blevet en succes. Det mener afdelingsformand ved Fødevareforbundet NNF Nordjylland John Christiansen i hvert fald:

– Blandt andet er de ansatte blevet tilbudt praktik på andre arbejdspladser i op til fire uger, så de kunne danne sig et indtryk af, om det var det rigtige job for dem. I praktiktiden fik de fuld løn. Det har betydet, at der er flere, som allerede er i nyt job.

Læs også