Stort kørekort til landboungdommen

Lastbilkørsel i landbruget bliver mere almindeligt. Derfor bliver der nu informationsmøde om et kommende kursus

Som formand for Fyns LandboUngdom fortæller Johan Bebe, Ringe, at der i landboungdommen er stigende efterspørgsel efter kørekort til lastbil, da der efterhånden bliver flere af sådanne transporter fra de større landbrug.

- Vi søger at efterkomme ønskerne ved at få arrangeret et kursus her på Fyn. Vi ved fra tidligere kurser i Syd- og Sønderjylland, at det kan være eftertragtet. Vi har også gode erfaringer fra tidligere teoretiske undervisningsforløb i tilknytning til den daglige, praktiske arbejdssituation, og det er godt med aktiviteter, der giver mulighed for uddannelse, siger Johan Bebe.

Landboungdomsformanden ser også erhvervelsen af det større kørekort som muligheden for alternativ beskæftigelse.

Informationsmøde på Dalum

Derfor vil der den 29. oktober blive arrangeret informationsmøde på Dalum Landbrugsskole klokken 19.30, og det er med konsulent ved Transport Uddannelse Syd i Vejen, Carsten Adamsen, der har haft kontakten med Johan Bebe.

Carsten Adamsen har erfaring fra to år med det jyske koncept, og det er planen, at der gennemføres et program med start midt i november med køreprøveafslutning i begyndelsen af marts næste år.

- Aftenundervisning vil være mandag og onsdag fra klokken 18.00 til 22.00 og hver anden weekend fra klokken 8.30 til 15.30 – dog ikke i december. Men først ser vi frem til informationsmødet, som vil afklare efterspørgslen og den endelige tilrettelæggelse, nævner konsulenten.

Læs også