Ud at se påskelam

Fire fynske fårebesætninger holder åbent hus på Fårets Dag, påskelørdag.

Traditionen tro arrangerer Dansk Fåreavl »Fårets Dag« påskelørdag med åbent hus hos et stort antal fåreavlere over hele landet.

I år er Fårets Dag påskelørdag den 7. april, hvor en række fårebesætninger åbner stalddørene for alle interesserede fra kl. 10 til 16.

Odense og Blommenslyst
På Fyn er der åbent hus i fire besætninger:

Hos Drejers Gårdbutik ved Peder og Connie Dreyer, Bindekildevej 93, Odense SV, kan man se en økologisk fårebesætning på 30 moderfår. Besætningen startede for 20 år siden med tre Finuldsfår, som senere er blevet krydset op med Texel og andre racer for at lave gode kødfår. Alt køb m.m. sælges fra egen gårdbutik. Ud over får og lam er der en besætning af Hereford kødkvæg. desuden er der en hest og et par ponyer samt lidt høns og hyrdehunden Freja.

Benny Larsen Middelfartvej 312, Blommenslyst, har ca. 45 får af krydsningsrace Finuld og Texel, som Benny bruger til afgræsning ved Odense Kommune som led i naturpleje. Benny Larsen har Krogshøj Gårdbutik på samme adresse, hvor der sælges alt fra sæbe, dyner, strik, pålæg til kød fra får og lam.

Glamsbjerg og Gislev
Sven Ove Jørgensen, Bodebjergvej 42, Køng, Glamsbjerg, driver en økologisk fårebesætning med Finuld. Der er ca. 40 moderdyr, som bliver krydset med Texel. Der fødes ca. 70 - 90 lam om året. Sv. Ove Jørgensen var en af de første, der startede med økologi helt tilbage i 1983. Alt - kød, uld, skind m.m. - bliver solgt fra Sv. Ove Jørgensens egen Bodebjerg Gårdbutik og sendes desuden til kunder over hele landet. Virksomheden har endvidere fået eget pølsemageri.

Østergård Fårebrug ved Lone og Arne Rasmussen, Sandagervej 2, Gislev. Arne Rasmussen driver en Merino fårebesætning, og han tager gerne ud og hjælper andre fåreavlere med at klippe deres dyr. Lone og Arne Rasmussen har en butik med garn og strik.

Læs også