Rykkere for Gult kort må ikke meldes til RKI

Når man har klaget over Gult kort og nægtet at betale, må Fødevarestyrelsen ikke true med RKI.

Hvis man mener, at man uretmæssigt har fået tildelt Gult kort for sit antibiotikaforbrug sin svinebesætning, så har man mulighed for at klage med »opsættende virkning«, hvilket betyder, at man ikke vil betale gebyret på de 5.500 kroner.

Hos Danske Svineproducenter har man imidlertid erfaret, at Fødevarestyrelsen i sådanne sager har truet med indberetning til RKI.

Advokat for Danske Svineproducenter Uffe Baller, Interlex Advokater, har imidlertid påtalt, at det ikke er tilladt at true med indberetning til RKI, når det vedrører en såkaldt »omstridt forordning«.

Klagesag uden rykkere
Ifølge Danske Svineproducenter har Fødevarestyrelsen i et brev til Uffe Baller efterfølgende erkendt, at styrelsen har foretaget brud på reglerne.

Man må altså ikke indberette en omstridt fordring til RKI, og man må heller ikke fortsætte en rykkerprocedure, når man har erkendt, at en klage skal have opsættende virkning, meddeler Danske Svineproducenter.

Ifølge Danske Svineproducenter skulle Fødevarestyrelsen nu have understreget overfor fødevareregionerne, som varetager sagsbehandlingen i de konkrete sager, at rykkerproceduren skal stilles i bero, når der verserer en klagesag.

Læs også