Ledelsen manglede faglighed

LandboNord-direktøren og en chefrådgiver opfyldte ikke forretningsudvalgets kriterier.

Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord understreger, at torsdagens fyring af foreningens direktør gennem de sidste to år, Søren Hertel, og chefrådgiver på økonomisiden, Flemming Sørensen, er sket for at komme større problemer i forkøbet.

- Vi kan skilles som venner nu, understreger han.

Om årsagen til den overraskende fyring henviser formanden til pressemeddelelsens formuleringer om ledelsesmæssige mangler og uddyber det med en manglende faglighed og i samarbejdet over til bestyrelsen.

- De har ikke drevet foreningen, som vi gerne vil have. Derfor må vore veje skilles, siger landboforeningsformanden.

Opbakning til beslutningen
Bestyrelsen for LandboNord har i den lukkede kreds drøftet samarbejdsproblemerne, men i sidste omgang har det været forretningsudvalgets opgave at udføre afskedigelserne. Det er sket i samarbejde med arbejdsgiverforeningen.

Hele bestyrelsen blev orienteret pr. telefon Sct. Hans aften. Og Niels Vestergaard Salling understreger, at der er opbakning til beslutningen fra både bestyrelsen, fra chefgruppen og det øvrige personale.

Men for alle - inklusive den nu fratrådte direktør Søren Hertel - er fyringen kommet som en overraskelse.

Fremtid uvis
- Personalet blev orienteret torsdag, og igen fredag og også på tirsdag står formandskabet til rådighed for at svare spørgsmål på møder for personalet, fortæller Niels Vestergaard Salling. Her kan der også stilles anonyme spørgsmål.

Chefkonsulent Poul Stendahl er nu konstitueret leder i et samarbejde med HR-chef Kim Kastrup. Men formanden ser ikke ham som en blivende chef. Og hvilke kvalifikationer en kommende chef skal have, blev drøftet på et bestyrelsesmøde sent fredag eftermiddag.

Søren Hertel blev ansat på en profil, der skulle sikre det forretningsmæssige og det kundeorienterede. Siden han blev ansat for to år siden, er der kommet ny formand og nyt forretningsudvalg, som efterspørger faglighed hos de ledende medarbejdere.

Foreningens økonomi er i god gænge, og budgetterne for i år følges. Samtidig viser tilfredshedsundersøgelser både blandt personale og kunder en høj tilfredshed med foreningen. Den nu konstituerede direktør Poul Stendahl understreger, at foreningen drives videre efter samme principper som hidtil.

Læs også